Oletko 16–17-vuotias lukiolainen? Oletko aina ollut kiinnostunut maailmaan vaikuttamisesta ja johtajuudesta ja haluaisitko lähteä kesällä 2018 oppimaan näistä teemoista USA:n politiikan sydämeen, Washingtoniin?

 

Future Leaders on Opetushallituksen ja Yhdysvaltain suurlähetystön rahoittama stipendiohjelma. Ohjelmaan valitut pääsevät kokemaan amerikkalaisen kulttuurin ruohonjuuritasolta stipendiaattien asuessa paikallisissa isäntäperheissä. Vuoden 2017 stipendiaatti Elisa kertoo, että isäntäperheessä asumisesta oppi ehdottomasti eniten:

”Vaikka upeat nähtävyydet sekä hauskat ja mielenkiintoiset aktiviteetit ovat iso osa vaihtarikesäämme, on isäntäperhe tärkein ja omasta mielestäni myös paras osa sitä.” kertoo Elisa.

Future Leaders stipendiohjelmaa kuuluu yhtenä osana erilaiset vierailut ja tapaamiset aktiivinen kansalaisuus ja johtajuus teeman ympärillä. Ohjelmassa on edellisinä vuosina vierailtu esimerkiksi Capitol Hillissä, White Housessa sekä stipendiaatit ovat tavanneet paikallisia vaikuttajia. Viime kesänä Washingtoniin matkustaneet Hung ja Lotta kertovat vierailujen olleen ainutlaatuisia.

”Ohjelman sisältö on ollut valaisevaa, ja mieltä avartavaa, varsinkin yhteiskunnallisessa mielessä. Olemme päässeet vertailemaan monia asioita, kuten miten Suomen ja USA:n hallinnot eroavat toisistaan, ja miten erikoiset ajat hallinnon ytimessä USA:ssa vertautuvat edellisiin vuosiin. Ohjelma ei ole todellakaan tuntunut samalta kuin koulun penkillä istuminen, ei läheskään, mutta uskallan melkein väittää, että se on tuonut enemmän tietoisuutta ja ymmärrystä sille, miten etenkin johtaminen ja hallinto toimivat USA:ssa, kuin se mitä koulun penkiltä tulisi ikinä oppimaan.” Lotta toteaa.

Hung taas nostaa ikimuistoisimmiksi hetkiksi sen, kun pääsi vierailemaan Suomen suurlähetystössä, jossa nuoret tapasivat yllättäen Eduskunnan puhemiehen Maria Lohelan. Hung mainitsee myös tärkeäksi kaikki uudet ystävät ja ihmiset, joihin on tutustunut USA:ssa. Käytännössä oma verkosto on kasvanut kansainvälisemmäksi kokemuksen jälkeen.

Nyt kolmatta vuotta AFS:n järjestämään Future Leaders ohjelmaan on haku auki. Ohjelmaan valitaan hakemusten ja haastattelun kautta 15 stipendiaattia, joita odottaa ikimuistoinen kokemus Washingtonin kesässä. Laita hakemus stipendiohjelmaan 16.11. mennessä AFS:n nettisivujen kautta.

 

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×