years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Norjalaiset eivät usko huonoon säähän ulkoilu on pukeutumiskysymys

Norja on henkeäsalpaavien jäätiköiden, upeiden vuonojen sekä innokkaiden talviurheilun ystävien maa. Olipa sää millainen tahansa, norjalainen valitsee oikean asun ja lähtee ulos. Vauras Norja tarjoaa monenlaista nähtävää ja koettavaa: tutustu esimerkiksi viikinkien perintöön, osallistu perinteisiin kansanjuhliin tai ihastele kauniita, satoja vuosia vanhoja puukirkkoja. Norjalaiset ovat kuuluisia vahvasta kansallistunteestaan – omasta kulttuurista ja historiasta ollaan syystä ylpeitä. 

Lue lisää elämästä Norjassa

Lisätietoja

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella Norjassa?

Millaista on opiskella Norjassa?

Oppivelvollisuus kestää Norjassa 13 vuotta. Koulutusjärjestelmä, varsinkin ylempi koulutus, perustuu pitkälti siihen, että opiskelija kantaa itse vastuun omasta oppimisestaan. Suurin osa norjalaisista kouluista on julkisia, ja vaihto-opiskelijatkin sijoitetaan niihin. Pakollisia oppiaineita ovat englanti, norjan kieli, matematiikka, maantiede ja liikunta.

Koulua käydään maanantaista perjantaihin klo 8–15 (vaihtelee kouluittain). Oppilaitokset eivät tarjoa opetuksen ulkopuolista toimintaa, vaan opiskelijoiden on itse löydettävä harrastuksensa.

Norjaan vaihtoon: hyvä tietää

Norjaan vaihtoon: hyvä tietää

Lähtiessäsi vaihtoon Norjaan sinun ei tarvitse osata norjan kieltä. Sinun on kuitenkin oltava kiinnostunut oppimaan sitä ja hallittava vähintään englannin kielen alkeet.

Kaikkien Norjaan suuntaavien vaihto-oppilaiden on otettava mukaan kannettava tietokone. Mikäli oppilaitos ei hyväksy sitä, että vaihto-opiskelija käyttää koulussa omaa tietokonettaan, hänen on vuokrattava koululta kannettava tietokone. 

Kasvissyönti/vegaanius on yleistymässä myös Norjassa, mutta ne voivat silti hidastaa isäntäperheen löytymistä. Otathan huomioon, että allergiat ja ruokavaliot eivät estä vaihtoon lähtemistä.

AFS toimii vapaaehtoisvoimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut oman kulttuurinsa saloihin.

Viisi syytä lähteä vaihtoon Norjaan

Viisi syytä lähteä vaihtoon Norjaan

 1. Tiedossa on runsaasti ulkoilua, sillä norjalaiset rakastavat aktiivista elämäntapaa
 2. Opit uuden kielen
 3. Sinulla on mahdollisuus tutustua viikinkiajan historiaan
 4. Tarjolla on uskomattoman upeita maisemia
 5. Pääset ihastelemaan revontulia

Pyydä lisätietoa Norjan vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×