AFS:n vuosioppilaat ovat Suomessa elokuusta alkaen kouluvuoden ajan (10 kk). Oppilaita tulee mm. Aasiasta, Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Pohjois-Amerikasta. He elävät Suomessa tavallista arkea isäntäperheissä ja käyvät suomen- tai ruotsinkielistä lukiota.

Vuosioppilaan isäntäperheenä voi toimia myös lyhyemmän aikaa, esimerkiksi syyslukukauden (n. 5 kk) ajan tai tervetuloperheenä alussa 2-3 kk ajan. AFS etsii tämän jälkeen oppilaalle seuraavan perheen samalta paikkakunnalta.

Halutessasi voit myös ilmoittautua tilapäiseksi loma-/lyhytaikaisisäntäperheeksi.

Lisätietoja: [email protected]

Vuosioppilaiden esittelyt

Tutustu oppilaiden terveisiin ja pohdi kuka sopii parhaiten juuri teidän perheeseen. Voit pyytää meiltä lisätietoa sinua kiinnostavista oppilaista sivun alhaalla olevan lomakkeen kautta. Yhteydenotto ei sido sinua, vaan auttaa saamaan yksityiskohtaisemman kuvan oppilaasta (mm. lisätietoa kuvien ja videon muodossa). Kaikki kuvaukset ovat GDPR-lainsäädännön mukaisia. Alla esitellyt oppilaat saapuvat Suomeen elokuussa 2023.

Marin 18, Japani

I was influenced by prime minister Marin’s word. That’s “I want Finland to be a country where every child can be anything.” I have a dream of becoming an architect. My school has an architecture department and I belong to it.

Olen 18-vuotias tyttö Japanista. Perheeseeni kuuluu isä ja äiti ja minulla on isoveli ja isosisko, joista isoveli asuu jo omillaan ja on työelämässä.

Pärjään koulussa erittäin hyvin ja olen sinnikäs enkä anna helposti periksi. Harrastan liikuntaa sekä kuntoilemalla kotona, että pelaamalla sulkapalloa kouluni joukkueessa. Harjoittelemme viisi kertaa viikossa. Lisäksi pidän valokuvauksesta. Aikuisena haluaisin olla arkkitehti.

Aoi 15, Japani

Finnish seems to be a completely different language from Japanese, but I think there are many similarities. There is a deep connection between language, culture, and history, so I would like to actively learn Finnish and deepen our exchange.

Olen luova ja ystävällinen 15-vuotias japanilainen tyttö, asun vanhempieni kanssa Tokiossa. Harrastan tavoitteellisesti rytmistä voimistelua ja japanilaista tanssia. Toivoisin voivani harrastaa joukkuevoimistelua tai rytmistä voimistelua Suomessa, ja viedä vaikutteita suomalaisesta voimistelusta mukanani Japaniin. Katson mielelläni myös musikaaleja ja editoin videoita ja musiikkia.

Haluan Suomeen vaihto-oppilaaksi, sillä minua kiinnostaa Suomen IT-osaaminen, koulutus ja suomalainen joukkuevoimisteluosaaminen. Olen jo aloittanut suomen opiskelun – mielestäni kieli, kulttuuri ja historia ovat syvästi yhteydessä toisiinsa ja uskon suomen oppimisen syventävän vaihtokokemustani.

Kaho 16, Japani

I want to live in Finland and enjoy cold winter. I like winter the best, so I’m interested in how the winter is in Finland. Second, I heard that the education system in Finland is different from ours.

Olen 15-vuotias tyttö Japanista. Asun vanhempieni ja kahden sisarukseni kanssa. Vedän koulumme näytelmäkerhoa ja rakastan näyttelemistä. Pidän myös laulamisesta, se auttaa minua rentoutumaan. Olen aloittanut äskettäin myös kitaran soiton. Pidän leipomisesta ja ulkoiluaktiviteeteista.

Haluan vaihto-oppilaaksi Suomeen, jotta voin laajentaa maailmankuvaani tutustumalla uuteen kulttuuriin. Minua kiinnostaa kokea Suomen talvi ja suomalainen koulujärjestelmä.

Nikitas 16, Kreikka

I am very open-minded and will have a conversation on any topic that I have an opinion on; if I don’t have an opinion, I am willing to sit and listen to anyone’s point of view and then form my own. I want to help and give. I am a member of a volunteer organization that helps children travel around the globe.

Olen 16- vuotias poika Kreikasta. Perheeseen kuuluu äiti ja isä. Minulla ei ole sisaruksia. Luonteeltani on sosiaalinen mutta enemmän hiljainen kuuntelija kuin porukan keskipiste. Pidän liikunnasta. Harrastin 8 vuotta karatea ja nykyisin käyn kuntosalilla neljä kertaa viikossa. Käyn myös pyöräilemässä ja kävelemässä. Toimin vapaaehtoisena CISV-järjestössä ja olen matkustanut heidän kauttaan moniin maihin. Liikunnan lisäksi pidän myös musiikista ja kuuntelen musiikkia lähes aina.   Osaan hyvin englantia ja kohtalaisesti venäjää.

Muhammad (Awfa) 16, Indonesia

My personal goal in this program is I want to know something new out there. I want to know the other side of the world, so I can try and learn about many cultures.

Olen nimeltäni Muhammad, mutta kutsumanimeni on Awfa. Perheeseeni kuuluvat vanhemmat, kaksi pikkuveljeä sekä pikkusisko. Opiskelen sisäoppilaitoksessa ja tapaan perhettäni vain loma-aikoina. Olen luotettava, vastuullinen, ahkera ja kilpailuhenkinen. Olen urheilullinen ja pidän esimerkiksi jalkapallosta, koripallosta ja lentopallosta. Urheilun lisäksi tykkään ratkoa matemaattisia ongelmia ja valokuvata. Haluan oppia uuden kielen vaihtovuoteni aikana.

Kantichapat (Fae) 18, Thaimaa

The motivation that makes me want to be an exchange student is to learn new things and specially to experience how my life would be in different environment. I realize that this is an amazing opportunity to grow as a person and as a student.

Olen 18-vuotias tyttö Thaimaasta. Asun äitini ja isäni kanssa.

Pidän lukemisesta, piirtämisestä ja käsitöistä.  Lisäksi olen kiinnostunut historiasta ja vieraista kulttuureista. Minua kiinnostaa eri uskonnot ja niiden pyhät tekstit, vaikka en pidä itseäni erityisen uskonnollisena. Pidän myös luonnosta ja hoidan mielelläni kasveja puutarhassamme. Luonteeltani olen rauhallinen ja kohtelias.

Olen opiskellut englantia yli 10 vuotta ja puhun sitä erinomaisesti.

Nutnaree (Nine) 17, Thaimaa

I’m interested to learn and understand new people from different countries, cultures, life, and belief. in my opinion, different biological countries and what these people believe created diversity in people. I also want to learn an interesting language like Finnish. I can’t wait to talk and learn it from you.

Olen 17 -vuotias tyttö Thaimaasta. Perheeseni kuuluu itseni ja vanhempieni lisäksi isosisko ja pikkuveli. Isosiskoni on muuttanut muualle opiskelemaan ja minäkin asun viikot kouluni asuntolassa kaukana perheestäni, joten olen oppinut hoitamaan asioitani itsenäisesti.

Olen olen luonteeltani ulospäinsuuntautunut, ystävällinen, hauska ja määrätietoinen. Harrastan piirtämistä, lukemista ja kuljen mielelläni luonnossa kun matkailen perheeni kanssa. Pidän myös uimisesta ja sulkapallon pelaamisesta, mutta en ole varsinaisesti urheilullinen.

Olen kiinnostunut oppimaan suomen kieltä, ja olen jo aloittanut sen opiskelun.

Felicie 16, Ranska

After this year, I hope I will be able to speak fluently a language other than French, get to know me better, know new things about life.

Olen Felicie, 15-vuotias tyttö Ranskasta. Perheeseeni kuuluvat äiti, isä, sisko sekä veli, joiden kanssa tykkään viettää aikaa. Lisäksi harrastan tanssia ystävieni kanssa ja vapaa-ajallani luen kirjoja sekä katson erilaisia elokuvia ja ohjelmia. Tanssin lisäksi matematiikka on minulle tärkeää ja pidän paljon myös matkustamisesta. Olen positiivinen, sosiaalinen ja pitkäjänteinen.

Boonpapa (Peipei) 17, Thaimaa

The one motto that I always believe in is: What will happen will happen, if we do our best, everything will be by our side.

Olen Boonpapa, 16-vuotias tyttö Thaimaasta. Vapaa-ajallani soitan pianoa, luen kirjoja sekä kokkaan. Tykkään myös pelata pöytätennistä ja sulkapalloa ystävieni kanssa. Perheeseeni kuuluvat äiti, isä ja pikkuveli, joiden kanssa tykkään myös viettää aikaa.

Olen positiivinen, tunnollinen ja tutustun helposti uusiin ihmisin. Olen kiinnostunut tiedeaineista ja haaveeni on päästä tulevaisuudessa työni kautta auttamaan toisia ihmisiä. Toivon vaihtovuoteni aikana pääseväni näkemään suomalaista luontoa sekä tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin.

Helene 15, Saksa

I want to learn something new about the culture, the people in Finland and I want to get to know the daily life. I have never been to Finland yet, but its nature and the Finnish language have been fascinating me for a long time.

Olen tasapainoinen, melko rauhallinen ja monista asioista kiinnostunut. Asun vanhempieni kanssa pienessä kylässä. Perheellämme on lemmikkeinä kilpikonna ja kolme lammasta. Minulla on neljä vanhempaa puolisisarusta, mutta he asuvat muualla. Ystäväni kuvailevat minua avuliaaksi, huomioonottavaksi sekä ymmärtäväiseksi. Olen musikaalinen ja urheilullinen. Harrastuksiani ovat lentopallo, laulu, pianonsoitto sekä kiipeily. Haluaisin kokeilla uusia urheilulajeja Suomessa. Vaikka olenkin todella aktiivinen ihminen, niin välillä minusta on mukavaa rentoutua yksikseni hyvän kirjan parissa.

Luonnonsuojelu on minulle tärkeä asia ja perheemme pyrkii ottamaan luonnon huomioon mahdollisimman hyvin arjessa. Olen jo aloittanut opiskelemaan suomea.

varattu Agnese 17, Italia

In the future, I want to become an architect and be the founder of creative and innovative structures and buildings. Moreover, I intend on studying architecture at university and in the very far future maybe even open my own practice. Another dream of mine is to attend university abroad.

Olen kohta 17 vuotta täyttävä, luova ja määrätietoinen nuori nainen. Olen lisäksi rauhallinen, itsenäinen – ja opintojeni ja tulevaisuuden suhteen kunnianhimoinen. Minulla on kolme sisarusta, joista minun lisäkseni kaksi muuta asuvat isän luona. Yksi sisaruksista asuu äidillä. Vietän aikaa kummankin vanhemman luona.

Ystäväni ja perheeni kuvailevat minua luotettavaksi ja avuliaaksi; solmin lujia ystävyyssuhteita ja olen valmis kuuntelemaan ja auttamaan. Rakastan luovia harrastuksia ja viihdyn myös kouluaineiden, kuten filosofian ja historian parissa. Harrastuksista voisi mainita ainakin draaman ja kirjoittamisen, ja vastikään aloitin uudelleen myös virkkaus- ja neulontaharrastuksen!

Minulla ei ole vielä ollut mahdollisuutta matkustaa kotimaani ulkopuolella. Toivon vaihdon aikana oppivani sekä itsestäni että uudesta kulttuurista ja perheestä mahdollisimman paljon!  

Tsz Ching (Ava) 16, Hong Kong

My family and teachers usually say that I am warm and outgoing. My friends think I am friendly and honest.

Olen 15-vuotias tyttö Hong Kongista. Asun vanhempieni kanssa. Minulla on myös isosisko, joka opiskelee yliopistossa ja asuu yliopiston asuntolassa, mutta käy välillä kotona. Harrastan basson soittoa ja pidän myös musiikin kuuntelusta. Ystävät ovat minulle tärkeitä. Osallistun myös Hong Kong Adventure Corpsin toimintaan. Puhuu äidinkielenä kantoninkiinan, mutta osaan myös hyvin englantia ja mandariinikiinaa.

Line 16, Ranska

I want to do an exchange year to discover a new culture and especially to learn a foreign language, but also to get out of my comfort zone, test myself and become more independent.

Olen 15-vuotias tyttö Ranskasta. Asun pienessä kylässä Länsi-Ranskassa vanhempieni ja pikkusiskoni kanssa. Olen rauhallinen ja vähän ujo, mutta kun tutustun paremmin, olen hauska ja ystävällinen. Pidän uimisesta, laskettelusta, ja ajan viettämisestä perheeni ja ystävieni kanssa. Pidän myös jalkapallosta, laskettelusta, lukemisesta, musiikin kuuntelusta, kirjoittamisesta, TV:n katsomisesta ja ruoanlaitosta.

Haluan vaihto-oppilaaksi, jotta voin astua pois mukavuusalueeltani ja tutustua uuteen kulttuuriin. Olen motivoitunut oppimaan uuden kielen.

Johana 16, Tsekki

At the beginning I was afraid that I wouldn ́t be able to learn Finnish but other students told me that they have managed so I have already started to study it. I am sure it will not be easy but I am really dedicated as “Suomi on kaunis”

Asun vanhempieni ja pikkuveljeni kanssa melko suuren kaupungin keskustassa. Matkustelemme usein yhdessä. Olen luonteeltani avoin ja utelias. Olen halukas kokeilemaan kaikenlaisia uusia asioita. Minulla ei ole vaikeuksia aloittaa keskustelua tuntemattomien kanssa ja saan helposti uusia ystäviä. Pidän kaikenlaisesta urheilusta. Harrastan tanssimista ja talvisin luistelua sekä laskettelua. Vaikka nautinkin erittäin paljon muiden seurasta, niin tykkään myös lukemisesta, musiikin kuuntelemisesta, laulamisesta ja sarjojen sekä elokuvien katselemisesta.

Giulia 16, Italia

I chose to want to carry out the Intercultura program especially to continue to know myself, making me more and more a better person, responsible, mature and cosmopolitan girl, to test me and to really see what I am and what my potential actually is, even outside the place where I was born and raised.

Olen 16-vuotias tyttö Italiasta. Asun äitini, isäni ja kahden isoveljeni kanssa.  Pidän liikunnasta, erityisesti koripallosta ja uimisesta. Lisäksi piirrän ja maalaan mielelläni. Olen hyvä koulussa ja lempiaineita ovat matematiikka ja fysiikka. Aikuisena haluaisin opiskella jotain näihin liittyvää alaa, mutta en vielä tiedä mitä.

varattu Sarah 16, Belgia

I am most looking forward to having new experiences, meeting new people and getting to know a new culture. This will also mean a lot for my personal growth. I am also very much looking forward to eating and tasting typical Finnish meals (f.ex karjalanpiirakka, kalakukko).

Olen kohta 16-vuotias belgialainen tyttö. Olen avoin uusille kokemuksille ja kulttuureille, itsenäinen ja vastuuntoinen. Vaikka olen energinen, osaan myös rauhoittua. Asun pienessä kaupungissa vanhempieni ja kahden veljeni kanssa. Olen kiinnostunut kaikenlaisesta urheilusta, ratsastamista olen harrastanut 8 vuotta. Myös luonnontieteet kiinnostavat koulussa. Olisi mukava päästä isoon perheeseen, jossa on eläimiä.

Klaara 15, Saksa

I want to live in Finland because I really want to learn Finnish and learn more about Finnish culture.

Olen Klaara, 15-vuotias tyttö Saksasta. Perheeseeni kuuluvat äiti, isä ja veli. Ystäväni ja perheeni kuvailisivat minua älykkääksi, avoimeksi ja uteliaaksi. Vapaa-ajallani kuuntelen musiikkia, piirrän sekä luen kirjoja. Harrastan myös karatea ja toivoisin voivani jatkaa harrastusta myös Suomessa. Odotan innolla sitä, että pääsen kokemaan, millaista Suomessa on ympäri vuoden!

Alexandr (Alex) 16, Tsekki

I chose Finland because I prefer winter to summer, and I have never had problems with colder temperatures. I also want to experience a real Finnish sauna and see all the lakes, forests, and islands.

Asun vanhempieni sekä koirani kanssa pienessä kylässä. Lisäksi minulla on kaksi isosiskopuolta, jotka eivät asu kanssani. Perheemme on aina matkustanut paljon ja olen käynyt lukuisissa maissa. Urheilu on tärkeä asia elämässäni. Olen kokeillut monia eri urheilulajeja. Tällä hetkellä harrastan uimista. Pidän myös pyöräilystä, laskettelusta ja hiihtämisestä. Opiskelen urheilulukiossa.

Haluan päästä tapaamaan uusia ihmisiä ja oppia heidän kulttuuristaan ja tavoistaan. Olen myös kiinnostunut Suomen luonnosta.

varattu Tsubura 18, Japani

Through my stay in Finland, I want to learn different culture, thinking, people that I never met before, and I want to absorb a lot of things. I am also looking forward to meeting people of the same age in Finland, and I would like to make a lot of friends!

Olen kesällä 18-vuotta täyttävä tyttö Japanista. Olen nuorin neljästä sisaruksesta. Molemmat vanhempani ovat eläinlääkäreitä. Käyn koulua kaukana kotikaupungistani ja asun lukukausien ajan kouluni asuntolassa. 

Pidän elokuvista ja musiikin kuuntelusta sekä otan mielelläni valokuvia ja editoin videoita. Kuulun kouluni tanssijoukkueeseen ja harjoittelemme useita kertoja viikossa.

Maho 16, Japani

I am really looking forward to studying abroad this time. I want to make new friends and make a relationship with my host family like a real family.

Olen 16-vuotias tyttö Japanista. Asun äitini ja minua viisi vuotta vanhemman veljeni kanssa. Meillä on myös koira.  Luonteeltani olen sosiaalinen ja iloinen. Tutustun helposti uusiin ihmisiin. Harrastan valokuvausta ja editoin videoita sekä seuraan jalkapalloa. Otan myös kuvia kouluni jalkapallopeleissä.

Faustine 16, Ranska

I smile all the time and I’m hard-working at school, I like to learn a lot at school. I’m friendly, I love to meet a new people and I’m responsible and obliging.

Asun pienessä kylässä äitini kanssa. Isäni ja kaksoisveljeni asuvat lähellä minua. Lisäksi perheeseeni kuuluu isosiskopuoli, hevonen, kaksi koiraa ja kissa. Olen hymyilevä, ystävällinen ja avulias. Tarkkailen ympäristöäni aina huolellisesti. Olen hieman ujo uusien ihmisten seurassa. Harrastuksiini kuuluu ratsastaminen, sulkapallo, pyöräily, jalkapallo ja tanssiminen. Ystäväni ja perheeni kuvailevat minua hauskaksi ja kohteliaaksi.

Uskon, että vaihto-oppilaana olemisesta on paljon hyötyä. Haluan avartaa näkemyksiäni, tavata uusia ihmisiä ja mahdollisesti viettää elämäni parhaimman vuoden.

Nok (Sabrina)18, Hong Kong

I believe that this program can help me grow as a person. I am highly willing to learn a new language, and to attempt to become more fluent in it. I would also like to make unforgettable and lifelong memories with my future host family and friends.

Olen kesällä 18-vuotta täyttävä tyttö Hong Kongista. Perheeseeni kuuluu äitini, isäni ja minä. Asun kouluviikot sisäoppilaitoksessa, mutta käyn usein viikonloppuisin kotona ja vietän lomat kotona vanhempieni kanssa. Soitan huilua kouluni orkesterissa, tykkään hyppynarulla hyppimisestä, luistelusta ja olen kiinnostunut oppimaan kieliä ja niiden kautta myös asioita muista kulttuureista.

Lucia 16, Saksa

I have the feeling that nowadays it is especially important that we all care about peaceful international understanding and I would like to be a part of it, too.

Olen 16 -vuotias tyttö Saksasta. Asun äitini ja koirani kanssa suurkaupungissa. Olen kiinnostunut taiteista ja luonnosta. Harrastin useita vuosia balettia ja nykyään krav magaa.

Perheeni ja ystäväni kuvailevat minua ystävälliseksi, lämpimäksi ja huumorintajuiseksi joskin aluksi varautuneeksi. Nautin ympäristöni tarkkailusta, ja minusta olisi hienoa päästä nauttimaan luonnon hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta kotikaupunkini hektisen elämän vastapainoksi. Luin nuorempana Timo Parvelan Ella -kirjoja, ja uskon niiden suomalaisuuden kuvauksen perusteella sopivani hyvin Suomeen.

Amanda 15, Latvia

In the program I would definitely get acquainted with Finnish society and culture. I’ve never been to Finland so I’d love to see a lot of new places over the course of the program and get to know new people.

Olen 15-vuotias tyttö Latviasta. Asun vanhempieni kanssa pienessä kaupungissa.

Harrastan viulun- ja pianonsoittoa ja pidän elokuvien katselusta. Kouluaineista kielet kiinnostavat minua eniten, ja olenkin motivoitunut oppimaan suomea vaihto-oppilasvuoteni aikana.

Olen luonteeltani ulospäinsuuntautunut, sosiaalinen, ahkera ja ystävällinen.

Kwok Wing (Zoe) 18, Hong Kong

I see this program as an opportunity for me to be more independent and mature. Being far away from places and things I am used to and having to adapt to a new environment will certainly be difficult for me. But I would rather consider it as a rare chance to escape from my comfort zone and explore a whole new sight to see this world.

Olen 18 -vuotias tyttö Hong Kongista. Asun vanhempieni, isoveljeni ja isoäitini kanssa pikkukaupungissa.

Harrastan lentopalloa ja toimin aiemmin kouluni oppilasyhdistyksen sihteerinä. Olen luonteeltani huumorintajuinen, rohkea ja velvollisuudentuntoinen. Olen eläinrakas, mutta minulla ei ole omaa lemmikkiä.

Toivon oppivani suomenkielen vaihto-oppilasvuoteni aikana ja olenkin jo aloittanut sen opiskelun päivittäin.

Aina 16, Japani

Coming to live in Finland with a host family is a great way for me to improve new languages, and learn a lot about your culture. And I want to enjoy beautiful nature and climate in Finland.

Olen 16-vuotias japanilainen tyttö, asun miljoonakaupungissa vanhempieni ja isosiskoni kanssa. Tykkään viettää aikaa kavereideni kanssa kahviloissa ja shoppailemassa, käyn myös kävelyillä, ja katson sarjoja ja elokuvia. Kuulun koulun uintikerhoon ja osallistun myös koulun Punaisen Ristin kerhoon.

varattu Marco 16, Ranska

I want to do this long-term experience abroad to discover a new culture and new people, new landscapes and new culinary experiences, go to a new school, meet new friends and a have a new family! I would like to learn a new language.

Nimeni on Marco ja rakastan ruokaa, urheilua ja tiedettä.

Olen 16 -vuotias poika ja asun perheeni kanssa pikkukaupungissa eteläisessä Ranskassa. Perheeseeni kuuluu itseni ja vanhempieni lisäksi isosiskoni sekä kaksi pikkuveljeäni.

Harrastan monenlaista urheilua: juoksemista, pyöräilyä, sulkapalloa, murtomaahiihtoa, patikointia sekä kiipeilyä, ja ruokatunneilla käyn punttisalilla.

Olen luonteeltani avulias, leppoisa, herkkä ja järkevä. Urheilu on minulle kaikki kaikessa, mutta pelaan videopelejä ja olen kiinnostunut avustustyöstä sekä ilmastonmuutokseen liittyvistä asioista.

Zhaoyan (Martina) 17, Kiina

Olen Zhaoyan, mutta kutsumanimeni on Martina. Olen 17 vuotias tyttö Kiinasta. Olen kohtelias, optimisti ja hyvä kuuntelija. Tulen kaikkien kanssa toimeen. Olen introvertti ja uusien ihmisten kanssa ujo. Harrastan tanssimista, maalaamista ja lukemista. Perheeseeni kuuluvat vanhemmat ja pikkusisko. Vietämme mielellämme aikaa luonnossa perheeni kanssa. Olen kiinnostunut kokeilemaan erilaisia talviurheilulajeja Suomessa. Olen jo aloittanut suomen opiskelemisen.

varattu Naomi 16, Japani

I am very excited to go Finland. I hope my homestay will be great memory for me and my host family.

Olen Naomi, utelias ja sosiaalinen 16-vuotias Japanista. Asun äitini ja isovanhempieni kanssa, ja me vietämme paljon aikaa yhdessä. Yhdessä ystävieni kanssa tykkään laulaa karaokea sekä opiskella. Vapaa-ajallani soitan sekä kitaraa että bassoa ja piirrän usein. Kirjojen lukeminen, valokuvaaminen ja kokkaaminen ovat myös minulle mieluisia asioita.

Pidän tärkeänä myös erilaisten yhteiskunnallisten epäkohtien puolesta puhumista, minkä vuoksi odotan innolla pääseväni ymmärtämään suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria paremmin. Haluan myös parantaa omia kielitaitojani sekä kokea, minkälaista suomalaisessa lukiossa opiskeleminen on. 

Shisho S. 15, Japani

I have many reasons why I want study abroad. One of them is my experiences as a host family. My family and I accepted home stay students many times. All the students stayed in my home for only three days, but we made a lot of precious memories. So I wanted to spend my precious time with other family and I wanted to become a member of other family then. I want to make my second family.

Olen Shiho 15-vuotias hymyileväinen tyttö maaseudulta Perheeseeni kuuluu äiti, isä, pikkusisko ja pikkuveli. Hoidan mielelläni nuorempia sisaruksiani. Kunnioitan paljon vanhempiani ja toivon, että joskus tulevaisuudessa olisin yhtä hyvä vanhempi omille lapsilleni. Isovanhemmat ovat perheelleni läheisiä ja heidän kanssaan vietämme yhteistä aikaa.

Olen aloittanut jo opiskelemaan Suomea. Harrastuksenani on ollut jo useamman vuoden ajan Shodo. Olen siinä lajissa jopa kilpailuihin ja pärjännyt niissä hienosti. Harrastan myös rytmistä voimistelua. Omistan 3 lemmikkikanaa, jotka munivat päivittäin. Tykkään jutella ja tavata uusia ihmisiä. Odotan jo kovasti suomalaisen perheeni tapaamista.

Ruth (Eli) 16, Saksa

I’m very interested in meeting other opinions, cultures and people to exchange and I’m hoping to find that in my year abroad.

Olen Ruth, luova ja itsenäinen 16-vuotias Saksasta. Vapaa-ajallani harrastan kamppailulajia nimeltä ”Krav Maga”, minkä lisäksi piirrän, luen kirjoja ja kirjoitan omia tarinoitani. Asun vuoroin äitini, vuoroin isäni luona. Yhdessä isäni kanssa tykkään soittaa erilaisia instrumentteja, kun taas äitini kanssa me usein biljardia. Musiikki on minulle todella tärkeä asia, ja pidän paljon konserteissa käymisestä. Vaihtovuoteni aikana toivon pääseväni oppimaan suomen kieltä sekä tutustumaan uudenlaiseen kulttuuriin.

Olen innoissani siitä, että voin saada uusia perspektiivejä elämääni vaihtovuoden kautta!

Panicha (Fern) 18, Thaimaa

Since I am very interested in biology, I want to work in the medical profession. I plan that after this program is over, I will come back to study to get the desired leave, which I hope this program will give me great happiness and experience to encourage me on the entrance exam day.

Olen Panicha, lempinimeltäni Fern. Asun vanhempieni kanssa, minulla ei ole sisaruksia. Olen hymyileväinen, itsevarma ja hyväntuulinen.  Osaan tehdä päätöksiä nopeasti. Aloitan usein keskusteluja muiden kanssa ja tulen kaikkien kanssa toimeen. Vapaa-ajallani pidän rentouttavista aktiviteeteista kuten lautapelien pelaamisesta, sarjojen sekä elokuvien katselemisesta ja lukemisesta. Nautin myös piirtämisestä ja pianon soittamisesta. Olen kiinnostunut erityisesti suomalaisesta arkkitehtuurista, maan historiasta sekä uskomuksista.

Christine 16, Saksa

I hope that I can also build a good relationship with the host family. I would like to live in a host family to get to know the everyday life of a Finnish family, the Finnish life and traditions outside the touristic view.

Olen 16-vuotias Christine Saksasta. Minulla on läheiset välit vanhempiini, teemme kotitöitä yhdessä, pelaamme pelejä ja vietämme aikaa jutellen yhdessä. Pelaan maalivahtina käsipallossa, soitan klarinettia, tanssin, teen vapaaehtoistyössä, pidän matkustelusta, leipomisesta ja ruoanlaitosta. Käsipallon harrastusta haluaisin jatkaa myös Suomessa. Haluaisin oppia luistelua ja hiihtoa. Haluan asua Suomessa, koska olen erittäin kiinnostunut Skandinavian maista ja Pohjoismaiden kulttuureista. Haaveammattini on risteilyaluksen kapteenina toimiminen, jos en ole kapteeni, haluaisin olla töissä teatterissa tai toimia meikkitaiteilijana. Olen luova ja musikaalinen ihminen.

Pak On (Abby) 17, Hong Kong

I hope that I can take a look at the surrounding scenery to experience foreign history and natural scenery during this time. I am very willing to learn the language of the future host country, because I think it is an important step to understand the foreign culture.

Minua kutsutaan Abbyksi ja olen 17-vuotias tyttö Hong Kongista. Asun isäni ja äitini kanssa. Olen ystävällinen, puhelias ja nautin perheen yhteisestä tekemisestä. Olen optinen luonne ja yritän katsoa asioita aina positiiviselta kannalta. Minun ja perheeni välinen suhde on hyvin rento ja läheinen, juttelemme ja vietämme aikaa yhdessä. Ystäväni ovat minulle tärkeitä.

Harrastan valokuvaamista, erityisesti maisemakuvien ottaminen on minusta mielenkiintoista. Olen aloittanut Suomen kielen opiskelun jo täällä kotimaassa, jotta oppisin sen siten nopeammin. Tulevaisuudessa haluaisin mennä yliopistoon ja tehdä uraa rahoitusalalla.

varattu Aleko 16, Italia

I’m very excited to have this experience, because in my opinion, in addition to the language, it’s something that totally changes your life, it opens up a world you didn’t know before; in fact, if I manage to pass and I have my destination I will try to inform myself as much as possible because I’m really curious.

Nimeni on Aleko, olen 16-vuotias poika Italiasta. Mielestäni olen kiltti, mukava, energinen ja seurallinen ihminen. Pidän todella paljon autojen mekaanisten osien purkamisesta ja autoista. Pelaan mielelläni jääkiekkoa, mutta täällä se ei ole mahdollista, koska meillä ei ole jäätä, joten harrastan jääkiekkoa, jota pelataan ruoholla. Lisäksi pidän kuntoani muilla treeneillä yllä ja laskettelen perheeni kanssa.

Pian pääsen suorittamaan moottoripyöräkorttia, jota en malttaisi enää odottaa. Tykkään ajaa moottoripyörällä, tällä hetkellä minulla on skootteri, mutta haaveilen omasta moottoripyörästä. Tulen hyvin toimeen perheeni kanssa ja pelaamme esim. lautapelejä yhdessä. Toivon, että voisin harrastaa urheilua myös uudessa kotimaassani.

Heloise 15, Ranska

For several years I have been dreaming of leaving for a year to discover a new language, a new culture, new people with a different way of life and to see new landscapes that I have not yet admired.

Olen 15 v ranskalainen tyttö. Perheeseeni kuuluu vanhemmat ja kaksi veljeä ja meillä on kissa ja kaksi kilpikonnaa. Olen luonteeltani iloinen, sosiaalinen ja utelias. Olen eläinrakas ja urheilullinen. Harrastuksiini kuuluu ratsastus, tanssi ja maastopyöräily. Pidän myös leipomisesta, laskettelusta ja videopeleistä.

Serkkuni ovat olleet AFS-vaihdossa, ja olen itsekin pitkään jo haaveillut vaihtovuodesta, jotta voisin tutustua uuteen kieleen, kulttuuriin ja elämäntapaan.

Emma T. 15, Saksa

I would like to make an exchange year in Finland. I have decided to go to Finland because of multiple reasons. On one side is that Finland is known to have a good school system and that I am quite curious about Finnish culture. On the other side I really love northern nature like in Finland.

Olen 15-vuotias saksalaistyttö. Asun suuressa kaupungissa vanhempieni kanssa. Harrastuksiani ovat trumpetinsoitto, lentopallo ja luonto. Biologia kiinnostaa minua ja toivon tulevaa ammattiani siltä alalta. Olen opiskellut englantia 8 vuotta. Lisäksi puhun vähän espanjaa. Olen on ahkera ja vastuuntuntoinen.

Marie 17, Ranska

Creating is really important for me, this is why I draw, sew or crochet. I can make my own decorations, my own clothes. It is, for me, a way to express myself, especially for drawing. I would like to make it my job: I wish to work in the illustration or animation industry.

Olen kesällä 17-vuotta täyttävä taiteellinen ja luova tyttö Ranskasta. Pidän piirtämisestä, ompelemisestä ja käsitöistä. Käyn mielelläni museoissa ja näyttelyissä ja soitan pianoa. Perheeseeni kuuluu, äiti, isä ja isoveli. Käyn koulua sisäoppilaitoksessa ja asun viikot koulun asuntolassa.

Mathis, 16, Ranska

I have the intention to learn the basics in your language before leaving in order to have the basics to speak with you. I speak English, French, Italian and I can learn another language.

Olen 16 -vuotias poika Ranskan maaseudulta. Asun isäni, äitini ja isoveljeni kanssa. Minulla on myös pikkuveli. Luonteeltani olen sosiaalinen, iloinen ja aktiivinen. Pidän monista asioista, kuten luonnossa kävelemisestä, lukemisesta, museoista ja leipomisesta. Vietän myös mielelläni aikaa ystävieni kanssa. 

Gabriel 16, Chile

From this experience I hope to experience how a whole year feels in a completely different country from mine, and in the process I would like to make some friends, meet places and cities, and learn different languages.

Nimeni on Gabriel ja olen 16-vuotias Chilestä, jossa asun yhdessä äitini ja koirani kanssa. Olen tällä hetkellä lukion toisella luokalla pienessä koulussa. Minulla on hyvät välit opettajiini ja luokkatovereihini. Haaveenani on päästä opiskelemaan lääketiedettä. Pidän urheilusta, vaikka en sitä hirveästi harrasta, ainoastaan 2 krt viikossa. Tykkään uinnista, tenniksestä, miekkailusta yleisurheilusta, lumilautailusta, e-urheilusta. Partiossa olen käynyt joka viikko 7-vuotiaasta lähtien, sitä kautta olen saanut paljon ystäviä.

Jorik 16, Saksa

I am curious and can adapt to many things. I would like to live with a host family because I hope to get to know the Finnish culture. I also hope to learn Finnish by listening to conversations in Finnish all the time.

Asun vanhempieni ja pikkusiskoni kanssa. Uskon, että muut kuvailisivat minua ystävälliseksi, avuliaaksi, luotettavaksi ja kunnianhimoiseksi. Tykkään keskustella monenlaisista aiheista, esimerkiksi politiikasta. Olen melko urheilullinen. Harrastan jalkapalloa ja alppihiihtoa. Lisäksi pyöräilen kouluun päivittäin. Lomilla vietän mieluiten aikaa purjehtien tai meloen perheeni kanssa. Kesäisin perheemme matkailee Euroopassa asuntoautolla. Pelaan tietokonepelejä usein koulun jälkeen. Pidän myös museoissa vierailemisesta. Haluaisin oppia puhumaan suomea vaihtovuoteni aikana.

Yuqing (Cici) 16, Kiina

I think this is an opportunity to explore the world in depth, to get to know another country and its people on earth more fully and deeply, to meet a group of teenagers who are completely different from me, and to expand my worldview.

Olen rento ja aktiivinen tyttö. Asun äitini kanssa. Isäni ja siskopuoleni asuvat muualla. Harrastan balettia, taitoluistelua, piirtämistä ja pianon soittoa. Vuonna 2018 pääsin mukaan kansalliseen taitoluistelujoukkueeseen. Kilpaurheilun kautta saamieni kokemuksien myötä uskon, että minulla on rohkeutta ja kykyä selvitä kaikenlaisista haasteista. Sopeudun hyvin uusiin ympäristöihin. Rakastan matkustelua ja olen käynyt yli 20 maassa.

Serena 16, Italia

“I wish I know new people, new friends and new traditions and do experiences that can enrich me. I like foreign languages, I can speak English and a bit of French so I can use them at the beginning but I would like to learn the language of my host country and I hope to manage it. I can’t wait to do this experience and I hope that my dream will come true, and I’m ready to face the world around me.”

Asun vanhempieni, isoveljeni sekä koirani kanssa. Olen itsenäinen, positiivinen ja hauska. Harrastan lukemista ja musiikin kuuntelemista. Välillä myös kokkailen ja katson sarjoja mielelläni. Olen innokas kokeilemaan uusia asioita ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Matkustelemme vuosittain perheeni kanssa ulkomailla ja se on minulle todella mieluisaa. Opiskelen tiedelukiossa ja lempiaineitani ovat englanti, filosofia ja kirjallisuus. 

Nicole 16, Italia

My goal for this program is to live a meaningful experience that will surely change my outlook. I will find myself in a new world and I would love to discover it, becoming part of it and learning both the culture and the language of the place I’m living in.

Olen kohta 16-vuotias tyttö Messinan esikaupungista Etelä-Italiasta, jossa asun vanhempieni ja isoveljeni kanssa. Harrastan lukemista, kitaran ja ukulelen soittamista sekä Krav Magaa. Intohimoni on tähtitiede, josta toivon myös tulevaisuuden ammattia.

Alessandro C. 16, Italia

The exchange-year is to me a big opportunity to compare myself with different people and culture and obviously to add to my cultural luggage new information and in general, knowledge. I would love to live a quite completely different life, than the usual one, for a period of time to become more open minded.

Olen kesällä 16 vuotta täyttävä poika Italiasta. Asun äitini ja isäni kanssa ja olen ainoa lapsi, mutta tällä hetkellä toimimme isäntäperheenä thaimaalaiselle vaihto-oppilaalle. Käyn kuntosalilla pari kertaa viikossa ja viikonloppuisin vietän mielelläni aikaa ystävieni kanssa. Koulussa pärjään hyvin ja pidän koulunkäynnistä, vaikka välillä olenkin vähän laiska opiskelemaan.

Diego 16, Italia

I think the experience that I will live with this program can be a unique opportunity for my personal, educational and cultural growth.

Nimeni on Diego ja olen 16-vuotias hauska, iloinen ja aktiivinen italiaispoika. Perheemme on hyvin läheinen ja teemme paljon asioita yhdessä, mm. yhteinen illallinen on meille joka päivä erittäin tärkeä. Pelaan vesipalloa, tykkää käydä rannalla ystävien kanssa ja yleisestikin tykkää urheilusta. Tärkeimpiä kiinnostuksen kohteitani ovat F1 ja Moto GP ja kaikki mikä liittyy moottoreihin ja moottoriurheiluun. Tulevaisuudessa unelmani on työskennellä F1- tai MotoGp-tiimissä insinöörinä. Odotan jo kovasti, että saan tulla uuteen maahan ja tavata uuden perheeni.

Leonardo 16, Italia

I like to challenge myself in so much things, from the school to the dance and also on my relationships with other people, so I decide to start this challenge with myself for become a better person, be more respectful, see the difference between my culture and other cultures and know a lot of new things.

Asun vanhempieni kanssa. Minulla on myös isoveli, joka asuu muualla. Olen utelias ja uusista asioista innostuva ja määrätietoinen. Haluan aina tehdä asiat loppuun saakka, en pidä keskeneräisistä asioista. Tykkään pitää itseni kiireisenä. Vapaa-ajallani järjestän lapsille aktiviteetteja. Harrastan hiphop-tanssia. Vietän paljon aikaa perheeni kanssa, esimerkiksi katsomme televisiota tai laitamme ruokaa yhdessä. Olen valmis oppimaan uuden kielen vaihtovuoteni aikana.

Akims 17, Latvia

Most of all, I want to have the experience of living in another country away from home. To get to know a new culture and learn a new language. I also want to make new friends.

Olen Akims Latviasta ja iältäni 17-vuotta. Asun isäni ja äitini kanssa Latviassa. Pidän ohjelmoinnista. Hiljattain aloin käydä kuntosalilla ja joogaan kotona. Tykkään tietokonepeleistä, kirjojen lukemisesta, musiikin kuuntelusta, elokuvien katselusta ja matkustelusta. Koulussa lempiaineitani ovat historia ja kielet. Ajatuksenani olisi suorittaa korkeakoulututkinto, jossain toisessa maassa kuin Latviassa.

Martina 16, Italia

I know that after this experience I will be a different person, I will be more aware of my abilities, I’ll be more mature and I hope to return home knowing I have a family and friends in a country that is not Italy!

Olen Martina, tunnollinen ja aurinkoinen 16-vuotias tyttö Italiasta. Perheeseeni kuuluvat äiti, isä, isoveli ja -sisko sekä koira. Vapaa-ajallani käyn itsenäisesti kuntosalilla sekä vietän aikaa ystävieni kanssa, luen kirjoja tai kuuntelen musiikkia. Olen myös kiinnostunut kokkaamisesta ja toivoisin myös vaihtovuoteni aikana pääseväni kokkaamaan teille italialaisia ruokia!

Olen innoissani siitä, että pääsen haastamaan itseäni ja saamaan uusia kokemuksia! Haluan oppia uusia asioita sekä päästä tutustumaan erilaiseen kulttuuriin. En malta odottaa, että pääsen tapaamaan uuden kotini ja perheeni!

Ece 18, Turkki

My hopes from this experience are meeting so many people from different nationalities; learn their culture, cuisine and daily routines. I hope to make lifetime friendships with the people I meet there.

Perheeseeni kuuluu vanhemmat sekä pikkusisko. Tällä hetkellä siskoni on vaihto-oppilaana Belgiassa. Olen ekstrovertti, sosiaalinen, optimisti ja järjestelmällinen. Saan helposti uusia ystäviä. Olen ahkera opiskelija. Harrastan lentopalloa, käsipalloa ja pilatesta. Perheemme matkustelee niin usein kuin mahdollista. Rakastan uusien asioiden kokeilemista. Pidän erilaisten käsitöiden tekemisestä sekä lukemisesta. Minusta on mukavaa haastaa itseäni.

Maria 17, Italia

I want to discover cultures, traditions and realities that are different from mine and by doing that I want to get to know myself better, discovering sides of me that are usually hidden. I think that this is an occasion for me to create lifelong friendships and bonds and to become more independent. I also can’t wait to learn new languages, because I think that being able to understand others and to communicate in languages other than your native one is a gift and a great opportunity for your life.

Asun vanhempieni sekä isoveljeni kanssa. Perheellämme on kaksi koiraa. Olen luova ja rakastan taidetta. Tykkään kierrellä nähtävyyksiä ja museoita. Harrastan piirtämistä, lukemista, partiota ja maalaamista. Kuuntelen myös paljon musiikkia. Kesäisin telttailemme ja käymme rannalla ystävieni kanssa. Ystäväni kuvailevat minua empaattiseksi, ystävälliseksi ja huolehtivaiseksi. Olen introvertti, joten viihdyn välillä myös itsekseni. Tästä huolimatta vietän todella mielelläni aikaa ystävieni ja perheeni seurassa. Aion aloittaa suomen opiskelemisen jo ennen Suomeen saapumistani.

Martin 16, Chile

I always make even the most serious person laugh would like to share both with my host family and the school recreational, cultural spaces, walks, sports, to learn about their culture, typical foods, personal interests, typical dances, etc., as well as teach them my culture, customs and my interests as per example to play drums, recommend series, music, movies, books. I would like to be one of them and not just be seen as the “Exchange kid”.

Olen Martin 16-vuotias Chilestä. Perheeni on hyvin läheinen ja teemme paljon asioita yhdessä. Joka päivä syömme yhdessä ja keskustelemme päivän tapahtumista. Harrastan urheilua mm. jalkapalloa, koripalloa ja käyn salilla. Harrastuksiini kuuluu myös rumpujen soitto. Tykkään laittaa ruokaa ja touhuta koko ajan jotakin, oli se sitten liikuntaa, musiikin kuuntelua, lukemista, laulua tai tanssia. Olen luokkani puheenjohtaja ja minulla on hyvät välit luokkatovereihini. Vietän aikaa paljon vapaa-ajallani myös ystävieni kanssa. Tulevaisuudessa haluaisin valmistua insinööriksi.

Federico 16, Italia

From this program I want to grow, experience what’s outside my world, but most of all I want to leave my comfort zone.

Olen 16-vuotias poika Italiasta nimeltä Federico. Lempiaineitani koulussa ovat historia sekä tiedeaineet.  Vapaa-ajallani tykkään käydä salilla ja aktiivisesti seurata jalkapalloa. Tykkään myös viettää aikaa ystävieni ja perheeni kanssa. He kuvailisivat minua hauskaksi, ujoksi ja itsepintaiseksi. Perheeseeni kuuluvat äiti, isä sekä kaksi siskoa. Toivon, että pääsen vaihtovuoteni aikana kokeilemaan uusia asioita sekä näkemään maailmaa!

Mathias 18, Ecuador

My personal goals for this program are to acquire a lot for other cultures, get to know other people, get out of my comfort zone, know myself and prove what I can be capable of.

Olen keväällä 18-vuotta täyttävä poika Ecuadorista. Perheeseeni kuuluu äiti, isä ja minua kahdeksan vuotta nuorempi pikkusisko. Meillä on myös pieni koira. Olen kiinnostunut musiikista ja teen omaa musiikkiani. Lisäksi käyn kuntosalilla neljä kertaa viikossa. Vapaa-ajallani olen ystävieni kanssa. Käymme juhlissa ja vietämme aikaa ostoskeskuksessa tai kaupungilla.

Almos 17, Unkari

My main motivation is to learn a language and get to know other countries. I am very curious as to how much another country can differ from my own in the long term. It also motivates me to get to know many new people and foreign customs and cultures.

Olen 17-vuotias poika Unkarista pienestä kaupungista. Asun suurimman osan ajan äitini kanssa, isäni luona lyhyempiä aikoja kerrallaan. Minulla on kaksi koiraa. Olen rehellinen, luotettava, urheilusta pitävä. Lempiharrastukseni onkin urheilu esim. nyrkkeily ja kuntosalilla käynti. Extreme-lajit kiinnostavat minua. Vapaa-ajallani hengailen kavereideni kanssa. En katsele paljoakaan televisiota. 

Olen todella innoissani tulossa Suomeen!

Aesha 17, Indonesia

My goal in joining this program is to develop knowledge both from an academic and cultural perspective. I also want to develop skills while exchanging cultures and provide the required understanding to create a more just and peaceful world.

Perheeseeni kuuluvat vanhemmat, isoveli ja pikkuveli. Opiskelen sisäoppilaitoksessa, joten tapaan perhettäni kerran viikossa. Olen rauhallinen, ystävällinen, määrätietoinen ja vahvaluonteinen. Pidän kokkaamisesta, laulamisesta, lukemisesta ja musiikin kuuntelemisesta. Minulle sosiaaliset suhteet ovat todella tärkeitä. Olen opiskellut englannin lisäksi arabiaa, saksaa, suomea ja malayjia. Haluan oppia lisää suomea vaihtovuoteni aikana.

Michele 16, Italia

I believe that in life there may be difficult or frustrating moments, but this does not mean that we must give up, rather they represent an opportunity for growth.

Nimeni on Michele ja olen 16-vuotias poika Italiasta. Perheeseeni kuuluvat äitini sekä isäni. Kuvailisin itseäni kohteliaaksi, sosiaaliseksi ja positiiviseksi. Vapaa-ajallani vietän paljon aikaa ystävieni kanssa ja uskon, että hekin kuvailisivat minua iloiseksi ja kunnioittavaksi. Pelaan myös jalkapalloa kuntani joukkueessa. Olen maalivahti. Urheilu on minulle tärkeää, sillä olen oppinut sitä kautta paljon uutta.

Olen myös kiinnostunut erilaisista kulttuureista ja kielistä sekä matkustamisesta, minkä vuoksi olen valmis ottamaan vaihtovuoteni ja sen tuomat kokemukset vastaan tunnollisesti. Olen innoissani siitä, että pääsen oppimaan uusia asioita erilaisesta kulttuurista ja perinteistä!

Ruben 16, Italia

For a few years, I’ve been thinking of myself as a teacher in a foreign country: I’d like to be an Italian teacher because I want to share my passion for this language with other people, and tell them about its history and why it is so fascinating. But I’d also love to be a History teacher and make people understand why studying this subject is so important for our daily life.

Asun vanhempieni, isosiskoni ja isoveljeni kanssa. Olen luonteeltani rauhallinen, kärsivällinen, avulias ja määrätietoinen. Olen intohimoinen kielten opiskelija ja käyn saksan, englannin ja ranskan kielikursseilla. Harrastan lukemista ja kuntosalilla käymistä. Rentoudun musiikkia kuunnellen tai kävelyllä käyden. Viikonloppuisin vietän paljon aikaa ystävieni ja perheeni kanssa.

varattu Janae 18, Ranska

I am motivated by the idea of living a unique experience abroad, discovering a new environment, meeting fascinating new people, and getting to know them. I think such a program can bring me beautiful things and help me grow. In exchange, I think I can make my host family want to discover my traditions, through my knowledge and experiences.

Olen 18-vuotias tyttö Ranskasta. Asun äitini ja pikkuveljeni kanssa ja näen säännöllisesti myös isääni ja äitipuoltani. Perheeni on monikulttuurinen, äitini on kotoisin Reunionin- saarelta, isä Altilleilta ja äitipuoli Puolasta. Harrastan cheerleadingiä kaksi kertaa viikossa ja osallistun koulussa eri tapahtumien järjestämiseen. Pidän myös musiikin kuuntelusta, laulamisesta, tanssimisesta ja piirtämisestä. Vapaa-ajallani vietän mielelläni aikaa kavereideni kanssa. Minulla on muutama hyvä ystävä ja monta eri kaveriporukkaa, joiden kanssa vietän aikaa.

Ludovica S. 18, Italia

I have many expectations and goals for this program, particularly my target is to live a life-changing experience, improving it in unexpected ways. I’d say that home is where we are happy and I already own this happiness, however my desire is to find it somewhere else, a different happiness, but still overwhelming, another place to call home.

Olen 16 vuotias tyttö Italiasta. Asun vanhempieni ja pikkuveljeni kanssa. Olen ekstrovertti, todella sosiaalinen, ahkera ja empaattinen. Taide on minulle intohimo. Harrastan piirtämistä, maalaamista, lukemista ja pianonsoittoa. Lisäksi vietän mielelläni aikaa luonnossa ja valokuvaan. Lempiaineitani koulussa ovat kaikki tiedeaineet, mutta erityisen kiinnostavaa on kemia.

varattu Averroes 16, Ranska

This experience in Finland would be a way for me to discover a new culture, a new language, and the beautiful landscapes of your country. I also would be thrilled to share with my host family the French culture, such as the food, the language, the traditions… This exchange will be beneficial for me as well as for the family who will welcome me.

Olen 16 vuotias poika Ranskasta. Asun vanhempieni ja isoveljeni kanssa. Olen urheilullinen ja aktiivinen. Harrastan yleisurheilua, kiipeilyä ja sukellusta. Lisäksi soitan pianoa, piirrän, maalaan ja luen. Rakastan luontoa ja eläimiä. Perheemme on läheinen ja autamme aina toisiamme kaikessa. Ystävieni kanssa käymme usein uimassa, luistelemassa, pyöräilemässä tai parkouraamassa. Pyrin aina pysymään positiivisena vaikeissakin tilanteissa.

varattu Tanya 16, Saksa

Living with another family for a year could teach me a lot, not only about the Finnish lifestyle but to also gain a new perspective on family life. Of course I have listed things I seek in a family, but there’s still so much I don’t know about, even about myself. By living with another family in an entirely different country, I can work on my flaws and better myself in things I might not even be aware of.

Olen 16 vuotias tyttö Saksasta. Olen rauhallinen, kunnioittava ja luova. Aluksi olen myös melko ujo, mutta tuttujen ihmisten seurassa olen avoin ja energinen. Olen aina valmis auttamaan muita. Asun vanhempieni kanssa, minulla ei ole sisaruksia. Olen introvertti ja tarvitsen toisinaan omaa aikaa. Pidän taiteesta, harrastan piirtämistä ja katson animaatioita. Suurin unelmani on päästä tekemään omaa animaatiosarjaa tulevaisuudessa. Haluaisin tutustua Suomeen erityisesti taiteen näkökulmasta. Olen kuullut paljon hyvää suomalaisesta koulujärjestelmästä ja olen innoissani, kun pääsen kokemaan sen. 

Ho Kiu (Bella) 16, Hong Kong

Every time I ask my friends and family to describe my personality, their first answer must be optimistic. They said that I always see things from different perspectives so I seem to stay positive and cheerful all the time.

Olen 16 vuotias tyttö nimeltä Fung. Minun kutsumanimi on Bella. Olen positiivinen ja avulias. Perheeseeni kuuluvat vanhemmat ja isosisko, joka on muuttanut Australiaan opiskelemaan. Rakastan musiikin kuuntelemista ja olen soittanut pianoa 5-vuotiaasta lähtien. Harrastan naruhyppelyä sekä talvisin luistelua. Toimin tuutorina nuoremmille opiskelijoille. Haluan oppia suomea vaihtovuoteni aikana.

Annika 16, Saksa

I think it´s great think that you would like to give the chance to me or other students to live in another country and learn about your culture for one year. When I think about how life is in a host family I would like to feel home at your place and I think there needs to be a good communication between you and me so there aren´t any conflicts.

Olen 16-vuotias tyttö Saksasta. Perheeseeni kuuluu molemmat vanhemmat, kaksi isosiskoa. Meillä on kolme koiraa, kaksi kania, poni ja kanoja. Olen rauhallinen, itsenäinen, auttavainen ja vastuuntuntoinen nuori. Olen hyvin eläinrakas ja nautin ulkoilusta ja luonnossa liikkumisesta. Vietän paljon aikaa koirani kanssa, kouluttaen ja ulkoiluttaen sitä. Harrastan myös SUP-lautailua ja käyn kuntosalilla. Teen myös vapaaehtoistyötä koirankoulutuksen parissa.

Vaihtovuoteni aikana toivon tutustuvani suomalaiseen luontoon, kulttuuriin ja perinteisiin. Haluaisin parantaa englannin kielen taitoani ja oppia myös suomea. Haluan myös kokea suomalaisen koulujärjestelmän.

Linus 15, Saksa

Scandinavia always had a charming effect on me, maybe because of the open-minded people, the beautiful nature or just because I happen to like cold weather a little bit more than hot summers. I am also very much looking forward to the famous Finnish school system.

Olen vilkas, avoin ja luova poika. Rakastan keskustelemista muiden kanssa. Asun äitini ja isosiskoni kanssa. Meillä on lemmikkeinä koira ja kissa. Vierailen muutamia kertoja kuukaudessa isäni luona ja minulla on myös kaksi pikkuvelipuolta ja isosiskopuoli. Tykkään elokuvista, videopeleistä, musiikista, piirtämisestä ja lukemisesta. Arkisin käyn koulun järjestämissä aktiviteeteissa kuten teatterikerhossa tai tekemässä koulun sanomalehteä.

Iason 15, Kreikka

I was always interested in the Finnish culture and I have taken some basic Finnish lessons. The reason that I put your country as my first choice is that, although I always lived in mild and warm climates, I want to experience a real winter. I love the snow and I am not afraid of the cold weather.

Olen syntynyt Kreikassa, mutta tällä hetkellä asun Indonesiassa ja suurimman osan kouluvuosistani olen asunut Yhdysvalloissa. Loma-ajat vietän aina Kreikassa. Asun vanhempieni, pikkuveljeni ja koirani kanssa. Olen introvertti ja ujo. Tarvitsen hieman aikaa uusiin ihmisiin tutustuessani. Olen kuitenkin myös rento ja tulen toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Olen urheilullinen. Pidän hiihtämisestä, tenniksestä ja ulkoilusta. Pelaan usein videopelejä ystävieni kanssa. Olen jalkapallofani.

varattu Johanna 16, Saksa

I hope to get to know the life in a foreign country as well as its traditions and of course the Finnish people and their culture.

Nimeni on Johanna ja tätä kirjoittaessani olen 15-vuotias, kun tulen Suomeen olen jo 16 vuotta. Asun vanhempieni luona Saksassa. Ystäväni kuvailevat minut avoimeksi, ajattelevaiseksi, uteliaaksi, luotettavaksi ja kunnianhimoiseksi. Tulevaisuudessa haluaisin opiskella psykologiaa yliopistossa. Haluan vaihtoon, koska nautin todella oppimisesta ja uusien asioiden löytämisestä. Haluan kokea erilaisen perhe-elämän kuin omani, koska minulla ei ole sisaruksia. Haluaisin kokea miltä tuntuu elää sisaruksen/sisaruksien kanssa. Harrastan säännöllisesti juoksua, jossa myös kilpailen. Nautin myös lukemisesta, piirtämisestä, askartelusta ja kävelylenkeistä. Toivon, että saan jatkaa Suomessa yleisurheilua. Ja olisi mahtavaa kokeilla hiihtoa tai jääuintia.

Marcell 17, Unkari

”Meeting new people, culture, their history is what makes me mesmerized about this program.”

Nimeni on Marcell, olen 17-vuotias ja asun vanhempieni kanssa Unkarissa. Vapaa-ajallani tykkään viettää aikaa sekä ystävieni että perheeni kanssa. Usein ystävieni kanssa kuuntelemme musiikkia ja vanhempieni kanssa tykkäämme yhdessä laittaa ruokaa. 

Harrastan tällä hetkellä tennistä, mutta olen aikaisemmin harrastanut myös lukuisia muita urheilulajeja. Olen ulospäinsuuntautunut, energinen ja omaan positiivisen asenteen. Vaihtovuodeltani eniten odotan uusien ihmisten tapaamista sekä uuteen kulttuuriin tutustumista esimerkiksi ruoan kautta!

Adele 16, Italia

My personal goals for the program are to learn a new culture and new traditions, be independent, discover new places and meet new people.

Nimeni on Adele, olen kotoisin Koillis-Italiasta pienestä kaupungista ja olen kuusitoistavuotias tyttö. Asun vanhempieni, siskoni ja lemmikkieni kanssa. Minulla on 2 koiraa ja 2 kissaa. Rakastan eläimiä, olen aina kasvanut lemmikkien kanssa. Olen hieman ujo aluksi, kun minut oppii tuntemaan paremmin, olen mielestäni aurinkoinen ja hauska. Tykkään kuunnella musiikkia ja pienempänä opiskelin musiikkikoulussa. Koulussa lempiaineitani ovat fysiikka, matematiikka ja englanti. Pidän ruoanlaitosta ja leipomisesta, erityisesti tykkään tehdä makeita kakkuja, keksejä, pannukakkuja ja paljon muuta. Vietän ystävieni kanssa aikaa vapaa-ajallani.

Miten valita teille sopiva oppilas?

Kuinka löydät teidän perheeseen sopivan vaihto-oppilaan ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun tutustuu oppilaiden kuvauksiin ja hakemuksiin? Soita tai laita viestiä tai osallistu AFS:n maksuttomaan webinaariin. Kerromme mielellämme vinkkejä ja webinaareissa AFS-perheet jakavat omia kokemuksiaan.

Seuraavat webinaarit ovat maanantaina 8.5., maanantaina 22.5., tiistaina 6.6. ja maanantaina 19.6. Webinaarit alkavat klo 17.30.

Ilmoittaudu webinaariin

Haluaisin lisätietoa tietyistä oppilaista

Saat tutustuttavaksi oppilaan koko hakemuksen kuvien kera ennen päätöksen tekoa. Pyydä lisätietoja alla olevalla lomakkeella tai laita sähköpostia [email protected] tai soita 044-739 3606/Susanna Taskinen.