years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Ohjelma, joka tarjoaa enemmän valinnanvaraa

Tässä ohjelmassa ikähaarukka on laajempi  kuin perinteisessä vuosiohjelmassa Uuteen-Seelantiin: 16 v – 18 v 6kk.  Koulun voi valita useasta vaihtoehdosta.  Toisin kuin perinteisessä Uuden-Seelannin  AFS-ohjelmassa  Study Your Way -ohjelmaan voidaan hyväksyä myös nuoria, joilla on allergia, erikoisruokavalio tai terveydellinen rajoite.   Rajoitteet saattavat kuitenkin  vaikuttaa kouluvalintaan.

Study Your Way –ohjelmassa  koulun rooli on keskeinen, sillä vaihto-oppilaan  koulu vastaa isäntäperhesijoituksesta ja tuesta vaihto-oppilaalle vaihtokokemuksen aikana.   Sekä koulu että isäntäperhe saavat korvauksen vaihto-oppilaan ottamisesta.

Vaihto-ohjelman aikana Uuden-Seelannin AFS toimii yhteistyössä koulun kanssa ja hoitaa käytännön järjestelyt kuten vakuutuksen,  vaihto-oppilaan vastaanottamisen  ja valmennuksen.  Uuden-Seelannin AFS-toimistossa on myös oma koordinaattori Study Your Way –ohjelmaan osallistuvia nuoria varten,  ja hän on tarvittaessa yhteydessä Suomen AFS:ään.   Study Your Way –ohjelmaan osallistuvat  nuoret voivat myös mahdollisuuksien mukaan osallistua oman alueen AFS-vaihto-oppilaille järjestettyihin tapahtumiin.

Lisätietoja

OSALLISTUMISMAKSU

Study your way –ohjelman hinta vaihtelee koulun mukaan. Maksu sisältää:

 • koulun lukukausimaksun ja kulukorvauksen, jonka koulu maksaa isäntäperheelle
 • sairaus- ja tapaturmavakuutuksen, jonka Uuden-Seelannin AFS ottaa kaikille Study Your Way- ohjelman osallistujille.
 • edestakaisen lennon Helsingistä Uuteen-Seelantiin ja matkan isäntäperheesen
 • viisumimaksun
 • valmennusleirin Suomessa ja Uudessa-Seelannissa
 • AFS:n koordinaatiomaksun

Ohjelmahinta ei kata koulukirja- ja koulumatkakuluja eikä koulupukua. Lisäksi joissakin valinnaisaineissa on maksu.   Kulut vaihtelevat  osallistujan omien valintojen mukaan 800 -1500 euroon.

Koulut

Osallistumismaksuun sisältyy tässä ohjelmassa koulun lukukausimaksut sekä isäntäperheen kulukorvaus. Osallistumismaksun lisäksi osanottaja maksaa 800-1 500 € koulupuvusta, koulumateriaaleista, luokkamatkasta jne osanottajan omista valinnoista riippuen.

Hintaryhmä 1: YP 28 800€/SM 18 500€  

Tawa College, Wellington

Wainuioamata High School (lähellä Wellingtonia)

Hutt Walley High School (lähellä Wellingtonia)

Hintaryhmä 2: YP 32 800€/SM 20 500€

Onslow College (lähellä Wellingtonia)

Waimea College (lähellä Wellingtonia)

Wellington High School Wellington

Hintaryhmä 3: YP 34 800€/SM 21 500€

Western Springs College (lähellä Aucklandia)

Long Bay College (lähellä Aucklandia)

Lataa tästä esite Study Away -ohjelmasta ja kouluista:

STUDY AWAY SCHOOLS

Hakeminen

1.  Luo  käyttäjätunnus ja salasana AFS:n nettisivuilla ja täytä hakemus.

Täytä hakemus tästä

2.  Kun saamme hakemuksesi AFS-toimistoon, kutsumme sinut haastatteluun.

3.  Jos sinut hyväksytään Study Your Way –ohjelman hakijaksi saat täytettävksesi lomakkeen, johon merkitset koulutoiveesi.

4. Lähetämme lomakkeen Uuden-Seelannin AFS-toimistoon, joka on yhteydessä kouluun ja toimittaa sinulle Suomen AFS-toimiston kautta koulun hakulomakkkeet.  Palauta koulun hakulomakkeet  Suomen AFS-toimistoon.

5. Valitsemasi koulu käy läpi hakemuksesi ja jos koulu voi ottaa sinut oppilaakseen,  saat heiltä alustavan hyväksymisen.  Lopullisesti koulu vahvistaa paikan, kun sinä ja vanhempasi olette allekirjoittaneet sopimuksen koulun kanssa ja olette maksaneet osallistumismaksun.  Koska koulu voi  vahvistaa hyväksyntäsi koulun oppilaaksi vasta saatuaan osallistumismaksun, maksuaikataulu  poikkeaa Study Your Way -ohjelmassa perinteisen AFS-vuosi- ja lukukausiohjelman maksuaikataulusta.

6.  Lopullisen hyväksymisen jälkeen saat koululta viisumia varten tarvittavan vahvistuksen. Suomen AFS avustaa sinua viisumin anomisessa ja tekee matkajärjestelyt.

7.  Ennen lähtöä osallistut Suomessa AFS:n järjestämälle valmennusleirille.   Järjestämme valmennustilaisuuden myös vanhemmillesi.

Osallistusmaksuun sisältyy:

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri