years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Syvennä japanin kielen taitojasi tutustumalla paikalliseen kulttuuriin ja muodostamalla uusia ystävyyssuhteita!

Ohjelmassa pääset osallistumaan japanin kielen opintoihin neljä tuntia päivässä ja tutustumaan japanilaiseen arkeen asumalla isäntäperheessä. Päivän opintojen jälkeen saat mahdollisuuden kokea Japanin moninaisen kulttuurin taiteen, ruuan ja historian kautta muiden opiskelijoiden kanssa. Ohjelmaan kuuluu järjestettyjä ryhmäaktiviteetteja sekä matkoja japanilaisille nähtävyyksille.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

  • Lennot edestakaisin
  • Airport Pick-up
  • Isäntäperhe
  • Majoitus
  • Koulupaikka
  • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
  • 24/7 Hätäpäivystys
  • Field Trips
  • Apu hakuprosessissa
  • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa

Saapuminen Japaniin

Ohjelma alkaa neljän päivän orientaatioleirillä Osakassa, jossa osallistujat tutustuvat Japanin kulttuuriin ja tapoihin AFS:n kouluttajien johdolla. Tämän jälkeen oppilaat siirtyvät isäntäperheisiin ja kieliopiskelut alkavat.

Suomen AFS on auttaa mm. oppilaan viisumihakemuksen kanssa sekä varaa lennot sekä kuljetukset oppilaalle leirille ja paluumatkan Suomeen. Tämä kaikki sekä esim. kattava sairausvakuutus kuuluvat kokonaisuudessan ohjelman hintaan.

david-edelstein-N4DbvTUDikw-unsplash

Japanilainen Isäntäperheesi

Ohjelman ajaksi majoitut paikallisessa perheessä. Majoituskohteesi määritellään kielitasosi perusteella, sillä eri alueilla järjestetään eri tason japanin kielen kursseja.

Perinteet ja perheen arvot ovat tärkeitä japanilaisille, kuten myös vanhempien ihmisten kunnioittaminen. Kahden sukupolven perheet ovat yleisimpiä, mutta voit kohdata myös kolmen sukupolven perheitä asumassa saman katon alla. Voit odottaa että isäntäperheesi pitää kotiaan siistinä ja että he säästelevät vettä sekä sähköä.

Kysy lisää
benjamin-wong-c8ioq1LH_mI-unsplash

Arki Japanissa

Kielen opiskelu

Ohjelmaan kuuluu noin 80 tuntia japanin kielen opetusta kuukauden aikana (4 tuntia päivässä, 5 päivää viikossa). Opetus järjestetään paikallisessa ammattiopistossa 5-12 oppilaan ryhmissä. Oppilaan japanin taito arvioidaan ohjelman alussa ja sinut sijoitetaan kielitasosi mukaiseen opiskelijaryhmään. Päivän päättyessä palaat isäntäperheeseesi, jossa voit harjoitella Japaniasi ja maistaa herkullista kotitekoista ruokaa.

Klikkaa tästä hakemukseen!
shoichiro-kono-UjMtt61cwvc-unsplash

Tutkimusmatkalla Japanissa

Koulun jälkeen sinulla on mahdollisuus osallistua monipuolisesti järjestettäviin kulttuuri-aktiviteetteihin kuten ikebana (japanilainen kukka-asettelu) ja shodo (kalligrafia) sekä matkoille läheisille nähtävyyksille. Lisäksi, voit tutkia japanilaista elämää omasta toimestasi. Japanissa varmasti riittää koettavaa. Voit tutustua tarkemmin japanilaiseen animeen ja mangaan, bongata viimeisimmät muotivillitykset, kuunnella J-Poppia ja ihailla paikallisten alakulttuurien kirjoa.

Lue lisää Japanista
mgg-vitchakorn-4CJ9AWZT7FM-unsplash

Japanilainen ruokakulttuuri

Japanilaiselle ruokakulttuurille on tyypillistä erilaiset nuudeli- ja riisiruuat tuoreilla kasviksilla, hedelmillä ja kevyillä lihoilla kuten possulla tai kanalla höystettyinä. Jos pidät uppopaistetusta ruuasta, tulet rakastumaan japanilaisen tempura:n monipuolisuuteen. Merenantimet, raakana tai paistettuna, kuuluvat olennaisesti japanilaiseen ruokakulttuuriin. Jälkiruuaksi voit kokeilla perinteistä wasgashia, josta löydät mm. herkullista mochia (eräänlainen riisikakku) maustettuna makealla punapapu-tahnalla. Sushi ei itseasiassa ole erityisen tavallista ruokaa, mutta pääset sitä varmasti nauttimaan erityisissä tilaisuuksissa.

Ilmoittaudu kielikurssille

AFS Japanissa

eea-ikeda-yb7JaoBxuYc-unsplash

Lisätietoa Japanista

Japani on huipputeknologian ja pilvenpiirtäjien maa, jossa toisaalta ikivanha kulttuuri teeseremonioineen on yhä voimissaan. Japani koostuu yli 3 000 saaresta, joista suurin osa on vuoristoisia ja monet myös tuliperäisiä.

Lue lisää
david-edelstein-N4DbvTUDikw-unsplash

Kaikki Japanin ohjelmat

Japani on suosittu vaihtomaa ja AFS järjestää Japanissa myös muita vaihto-ohjelmia. Mikäli olet kiinnostunut myös muista mahdollisuuksista opiskella japania AFS:n kautta, kurkkaa AFS:n Japanin ohjelmat alla olevan linkin takaa.

Lue lisää