years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Oletko valmis seikkailuun? Destination Unknown on Suomen AFS:n avustama stipendiohjelma nuorille. Tässä kutkuttavan jännittävässä ohjelmassa on kyse siitä, ettet tiedä vaihtoon hakiessasi kohdemaata – olet selvillä vain maanosasta!

Täytä hakemus ja raotamme sinulle salaisuuden verhoa pikkuhiljaa. Saat kevään aikana yhteensä kolme vihjettä. Arvaatko, minne päädyt ennen kuin me paljastamme vaihtokohteesi muutama kuukausi ennen lähtöä?

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Destination Unknown Latinalainen Amerikka oppilaat

Destination Unknown: Latinalainen Amerikka on Suomen AFS:n uusin ohjelma yhdessä Euroopan ohjelman kanssa! Se on ainutlaatuinen mahdollisuus testata omaa avoimuutta, ennakkoluulottomuutta ja seikkailumieltä. Ohjelmaa on toteutettu jo muissa AFS:n partnerimaissa ja se on mahdollistanut nuorille unohtumattomia kokemuksia, joita he eivät osanneet odottaa. Syksyllä 2023 ensimmäiset suomalaiset oppilaat lähtevät Destination Unknown -seikkailulle. Heidän kokemuksiaan ja kuulumisia pääset seuraamaan AFS:n Instagramissa.

Destination Unknown -ohjelmaan otetaan hakemuksia vastaan lokakuun loppuun asti. Hakemuksen lisäksi hakijoiden on toimitettava hakuajan puitteissa AFS:lle mm. motivaatiokirje ja vanhempien tulotiedot. Hakuajan päättyttyä AFS valitsee hakijoiden joukosta onnekkaat vaihtoon lähtijät ja heille ilmoitetaan henkilökohtaiseti.

Miksi Destination Unknown?

Usein kohdemaan valintaan vaikuttaa oppilaan pitkäaikainen haave tietystä maasta tai vieras kieli, joka on tullut jo nuorelle tutuksi. Näiden haaveiden lomassa kuitenkin usein unohtuu, että vaihtovuosi on ainutlaatuinen kokemus, olisi missä päin maailmaa tahansa. Mitä avoimin mielin vaihtoon lähtee, sitä enemmän siitä saa.

Destination Unknown -ohjelma kannustaa oppilaita lähtemään vaihtoon ilman ennakkoluuloja ja epärealistisia odotuksia. Tällöin sopeutuminen uuteen on huomattavasti helpompaa ja mieli on avoin uuden oppimiselle.

Luvassa on ainutlaatuinen seikkailu latinalaisen kulttuurin keskellä, espanjankielisessä maassa, missä oppilas oppii puhumaan sujuvaa espanjaa ja pääsee keskelle vieraanvaraista yhteisöä. 

Stipendiohjelmalla tarkoitetaan ohjelmaa, jota Suomen AFS sponsoroi osittain (noin 40%). Haluamme seikkailun mahdollistamisen lisäksi edistää suomalaisten nuorten kansainvälistymistä.

Oppilaiden kokemuksia Latinalaisesta Amerikasta

Latinalaisessa Amerikassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihtoon lattareihin

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Destination Unknown -ohjelmaan?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×