Amerikkalaiset Future Leaders -stipendiaatit ovat Suomessa 2.7.-13.8.2021.

Ohjelman ensimmäiset neljä viikkoa oppilaat elävät tavallista arkea tai kesälomailevat isäntäperheensä kanssa. Kaksi viimeistä viikkoa heillä on päivisin järjestettyä ohjelmaa pääkaupunkiseudulla.

Voit ryhtyä Future Leaders -oppilaan isäntäperheeksi ensimmäiseksi neljäksi viikoksi (2.7.-31.7.) missä päin Suomea tahansa. Jos asut pääkaupunkiseudulla, voit majoittaa Future Leaders -oppilaan joko kaksi viikkoa 31.7.-13.8. tai koko vaihdon ajan 2.7.-13.8.2021.

Kaikki amerikkalaiset Future Leaders -oppilaat tulevat Washington DC:stä tai sen lähialueilta. Oppilaskuvauksissa oppilaan ikä on ilmoitettu sen mukaan, mikä se on ohjelman alkaessa kesällä 2021.

Amelia eli Mel, 17

I love adventure and pushing my comfort zone. I respect other’s needs and wants while making my own known.

Olen seikkailunhaluinen, sosiaalinen ja kiltti tyttö, joka on avoin uusille kokemuksille. Perheeseeni kuuluu isä, äiti ja pikkuveli.

Harrastan lentopalloa, vapaaehtoistyötä ja kitaransoittoa. Seuraan innokkaasti amerikkalaista jalkapalloa ja tulevaisuudessa haluaisin työskennellä urheiluselostajana tai urheilujoukkueen managerina.

Connor, 17

The thing I am most excited about with this program, is have the chance to truly integrate into the Finnish culture with a host family and experience all that Finland has to offer.

Olen vastuuntuntoinen, urheilullinen ja empaattinen nuori mies. Perheeseeni kuuluu isä, äiti, pikkuveli sekä pikkusisko. Olen asunut eri maissa perheeni kanssa isäni työn vuoksi. 

Harrastan amerikkalaista jalkapalloa ja laitesukellusta. High schoolin jälkeen haluaisin opiskella kansainvälistä liiketaloutta tai lakia.

Caroline, 18

I have a deep desire to understand the world and to learn how I can be the best global citizen possible, and Finland would be a perfect place to do that.

Perheeseeni kuuluu äiti, isä ja isoveli. Olemme muuttaneet usein isän armeijauran vuoksi, ja se on tehnyt väleistämme tiiviit ja minusta sopeutuvaisen.

Olen utelias, hauska, sosiaalinen ja tunnollinen. Pelaa tennistä kouluni edustusjoukkueessa. Olen opiskellut ranskaa neljä vuotta.

Molly, 17

I was so excited to apply for this program because my mom did a similar one when she was my age and also spent a summer in Finland. My great-great-grandparents came from Vaasa and Kokkola to the United States around 1900.

Perheeseeni kuuluu vanhemmat ja kaksi pikkuveljeä. Luonteeltani olen itsenäinen ja motivoitunut, mutta kuitenkin rento ja hauska. 

Pelaan jalkapalloa ja haavipalloa. Kuulun myös uinti- ja sukellusjoukkueeseen, jonka kanssa kilpailen kesäisin. Talvisin pidän lapsille uintiopetusta. Kokeilen mielelläni uusia ruokia, ja toivon pääsevänsä leipomaan perinteisiä suomalaisia herkkuja vaihdon aikana.

Hannah, 18

I see the Finland-U.S. trip as an opportunity to create enduring friendships, all the while embracing new ways of life.

Asun äitini ja terrierin kanssa Marylandissä. Luonteeltani olen kunnianhimoinen, luova ja ulospäinsuuntautunut. Olen myös urheilullinen, ja olen pelannut koulun lentopallo-, tennis- ja jalkapallojoukkueissa. 

Koulunkäynnin ohella teen osa-aikatöitä vanhusten hoitokodissa tarjoilijana. Olen opiskellut ranskaa kuusi vuotta ja puhun sitä hyvin. Yliopistossa haluaisin opiskella fysiikkaa ja kansainvälisiä suhteita. Unelmoi diplomaatin urasta.

Angela, 18

I want to learn Finnish recipes, the language, the quirks in daily life that makes Finland its own unique, unforgettable country.

Asun molempien vanhempieni ja pikkusiskoni kanssa. Minulla on myös kaksi jo aikuista isosiskoa. Äidinkieleni englannin lisäksi puhun sujuvaa kiinaa, ja olen opiskellut espanjaa viisi vuotta.

Teen vapaaehtoistyötä kierrätyskeskuksessa ja olen aktiivinen kouluni oppilaskunnan hallituksessa. Tulevaisuudessa minua kiinnostaa opiskella kansainvälisiä suhteita, ja päästä sitä kautta kansainväliseen työhön.

Annalee, 18

I strive to approach all parts of my life with an open mind, and I demonstrate a willingness to listen and learn from others in my daily life that I can apply during this program. I hope you don’t mind me asking a lot of questions about your language and culture!

Perheeseeni kuuluu isä, äiti, isoveli ja isosisko. Äitini on ollut nuorena AFS-vaihdossa Argentiinassa.

Olen ahkera opiskelija, ja haaveilen biolääketieteellisen insinöörin ammatista. Teen paljon vapaaehtoistyötä ja olen opiskellut espanjaa neljä vuotta.

Brielle, 17

I think that this would be an amazing opportunity to form connections with people from across the world, and I would be grateful if you allowed me to join your family for the summer.

Perheeseeni kuuluu pikkuveli, vanhemmat ja saksalainen vaihto-oppilas. Viikonloppuisin käymme yhdessä patikoimassa, kierrämme Washington DC:n museoita tai pelaamme lautapelejä. 

Vapaa-aikanani toimin vapaaehtoisena lasten tiedemuseossa ja juutalaisessa nuortenryhmässä. Luonteeltani olen luova, kärsivällinen ja luotettava.

Gabriel, 18

I think it’s valuable and important to be respectful and to learn about the people individually and their culture. I’m happy to help out the family with chores or any other work.

Perheeseeni kuuluu vanhempien lisäksi kaksi vuotta vanhempi isosisko, joka on ollut Suomessa vaihto-oppilaana. Läheiseni kuvailevat minua ystävälliseksi, avuliaaksi, ahkeraksi ja hauskaksi tyypiksi.

Rakastan elokuvia, ja tykkään työskennellä tietokoneiden parissa. Tulevaisuudessa minua kiinnostavat tiedeopinnot, mutta tarkempi tieteenala on vielä harkinnassa.

Kenestä meidän kesävaihtari?

Ilmoittaudu isäntäperheeksi!

Oletko jo täyttänyt tämän lomakkeen? Voit pyytää lisätietoja nuorista myös lähettämällä sähköpostia Eevalle:  [email protected]