Ystävällisyys, auttavaisuus ja mielen maltti ovat asioita, joita Thaimaassa arvostetaan. Buddhalaisuus on Thaimaan valtauskonto, ja Buddha-patsaat sekä buddhalaismunkit näkyvät kaikkialla katukuvassa. Thaimaa on myös Etelä-Aasian vierailluin maa muun muassa henkeäsalpaavien maisemien, muinaisen kuningaskunnan raunioiden ja vahvan keittiökulttuurin ansiosta.

Thaimaalaisissa kouluissa opettajien kunnioittaminen on normi, josta ei poiketa. Oppilaat käyttävät koulupukuja, ja esimerkiksi liian erikoisia hiustyylejä ei suvaita.  Valinnaisuutta kurssien suhteen on melko paljon, ja monet vaihto-oppilaat opiskelevat kulttuuriaineita kuten tanssia, miekkailua, nyrkkeilyä, musiikkia, ruoanlaittoa, kädentaitoja, historiaa, uskontoa ja meditaatiota.

Thaimaassa puhutaan thain kieltä, mutta kukaan ei oleta, että maahan vasta saapuva vaihto-oppilas osaisi sitä.

Ihmiset ja yhteisö

Useissa perheissä on monia sukupolvia asumassa yhdessä ja on yleistä, että sukulaiset eri puolilta maata käyvät kylässä. Perheet myös nauttivat yhdessä vietetyistä viikonlopuista kotona. Sinun täytyy aina pyytää lupa isäntäperheeltäsi, jos haluat lähteä ulos. Thaimaalaiset tervehtivät toisiaan wailla (painavat kämmenensä yhteen samalla kun kumartavat/niiaavat) osoittaakseen kunnioitusta. Thaimaalaiset yrittävät elää “jai yen”, eli ns. viileällä sydämellä, joten et todennäköisesti tule näkemään heidän ilmaisevan voimakkaita tunteita.

Koulu

Kouluvuosi alkaa toukokuussa ja loppuu helmikuussa ja koulupäivä on yleensä klo 7.30-15.30. Lokakuussa on pieni loma. Kouluissa pidetään koulupukuja. Thaimaalaisissa kouluissa opetetaan paljon kulttuurellisia aineita kuten thaikieli, tanssi, miekkataistelua, musiikkia, kokkausta, taidetta, historiaa, buddhalaisuutta ja meditaatiota. On myös monia erilaisia kerhoja, kuten akateemisia, urheilu ja viihdekerhoja.

Ruoka

Thaimaalainen keittiö koostuu riisistä, currysta, kalasta ja vihanneksista sekoitettuna mausteisiin pippuri ja maapähkinäkastikkeisiin. Normaalisti ateriat koostuvat porsaanlihasta, kanasta ja laajasta valikoimasta hedelmiä ympäri vuoden. Monissa thaimaalaisissa perheissä syödään iltapala yhdessä. Perheet syövät yleensä niin, että jokainen saa oman kulhon riisiä ja lisukkeet ovat pöydän keskellä, jotta ne voidaan jakaa yhdessä muiden kanssa. Suosituimmat lisukkeet ovat “pad thai” eli pannulla paistettuja nuudeleita, “yam” eli maustettu salaatti ja “tom yum kung” eli sitruunalla maustettu katkarapukeitto.

Kysyttävää Thaimaasta kohdemaana? Ota yhteyttä kohdemaaguruun!

Robertin vaihtovuoden 3 kohokohtaa:

1. AFS:n ja hostkoulun järjestämät leirit ja aktiviteetit esim. English camp ja sieltä saadut kaverit.

2. Matkustelu ympäri maata AFS kavereiden kanssa.

3. Hostperheen kanssa tehdyt matkustelut ja aktiviteetit josta on päässyt tutustumaan ja lähestymään paremmin.

A post shared by Robert (@roberthannula) on

Robertin tavoitat parhaiten Instagram-viestillä tai whatsappilla

Explore the Programs Available in Thaimaa