Panama on pieni maa Keski-Amerikassa. Maa sijaitsee strategisesti tärkeässä paikassa, joten Yhdysvallat on lähihistorian aikana usein pyrkinyt vaikuttamaan maan asioihin. Turismi Panamaan on kasvussa, ja siellä voikin nähdä kauniita turmeltumattomia rantoja, trooppisia puita ja harvinaisia lintuja.

Panamassa käydään koulua kahdessa vuorossa, joko aamupäivällä tai iltapäivällä. Koulun viimeisillä luokilla saa valita aineyhdistelmän, jonka aineita opiskelee. Valittavana ovat humanistiset aineet, luonnontieteet, maatalous ja kaupalliset aineet. Viikonloppuisin paikalliset nuoret usein pelaavat pallopelejä (jalkapallo, koripallo ja baseball ovat suosituimpia) sekä lähtevät tanssimaan.

Panamassa puhutaan pääosin espanjaa, mutta osa väestöstä puhuu myös pieniä intiaanikieliä. Suurin osa panamalaisista on mestitsejä eli intiaanien ja espanjalaisten jälkeläisiä, mutta myös useat muut etniset ryhmät ovat edustettuina. Erilaisten etnisten taustojen sekoittuminen onkin luonut Panamaan aivan omanlaisensa kulttuurin.

#Pollera 😊

A photo posted by Jassi 🙂 (@jasfisch) on

Ihmiset ja yhteisö

Tulet todennäköisesti asumaan pienessä kaupungissa tai maaseutualueella Panamassa. Isäntäperheesi haluaa tietää sijaintisi, joten kerro heille, minne olet menossa, ennekuin teet päätöksiä. Muista myös aina auttaa kotitöissä.

Koulu

Koulua on kahdessa vuorossa, aamuisin sekä iltapäivisin ja kaikki oppilaat käyttävät koulupukuja. Panamalla on alueellisesti korkein lukutaidon osaaminen (97%).

Las quiero mucho ❤ #nadamasquedecir

A photo posted by Jassi 🙂 (@jasfisch) on

Ruoka

Panamalainen ruoka on vaihtelevaa ja herkullista. Riisi on pääruoka-aine ja sitä syödään kahdesti päivässä. Ateriat koostuvat pääosin lihasta, pavuista, platanoksesta (tärkkelysbanaani) ja vihanneksista, kuten tomaatista, porkkanoista ja kaalista. Äläkä unohda maistaa “chicasia”, makeita ja kylmiä hedelmäjuomia.

Fresh is best 🍍🐟 #fresh #fish #pineapple #tuna #freshtuna #tagforlikes #healthyfood

A photo posted by Luven Bandermann (@raven.08) on

Explore the Programs Available in Panama