Suurin osa Norjasta on vuoristoa ja metsää. Jo rajan ylittäessään Norjan puolelle Ruotsista tai Suomesta huomaa, että maisema muuttuu heti korkeuseroiltaan vaihtelevammaksi. Norjassa erityistä onkin kaunis luonto, ja toisaalta leimallista on maan poikkeuksellisen korkea elintaso.

Norjassa puhutaan kahta versiota norjan kielestä, bokmålia ja nynorskia. Kielimuotojen välillä on tietyt eronsa, mutta norjalaiset pystyvät ymmärtämään käytännössä molempia. Norjassa on tapana teititellä ihmisiä vielä vähemmän kuin Suomessa, ja on täysin normaalia puhutella myös vieraita vanhempia ihmisiä etunimeltä.

Norjalaisten kansallisidentiteettiin kuuluu tietty ulkoilmahenkisyys, ja vaihto-oppilas voikin usein päästä hiihtämään, laskettelemaan tai vaeltamaan. Norjassa myös kävellään paljon muutenkin kuin varsinaisesti reippailutarkoituksessa.

NOR

Koulu

Vaikka norjalaiset koulut eivät yleensä tarjoa paljoa aktiviteetteja, monet paikallisista kavereistasi ovat koulun ulkopuolisissa kerhoissa, kuten draama, kuoro ja urheilukerhoissa. Norjalaiset opettajat olettavat sinun olevan itsenäinen omissa asioissasi, joten muista ottaa vastuu omista asioistasi.

NOR2

Ruoka

Norjassa yksi suosituimmista ruoista on kala, mutta siellä syödään paljon myös lihaa, perunoita, kasviksia, maitoa, juustoa ja erilaisia makeita herkkuja. Voileivät ovat suosittuja ja niitä syödään usein aamiaiseksi. Illallinen on päivän tärkein ateria ja silloin syödään monesti lihapullakastiketta ja perunoita. Vaikka norjalaiset arvostavat perinteistä ruokaa, se on saanut vaikutteita myös kansainvälisestä keittiöstä. Kokeile pizzaa, pastaa tai norjalaisia “tacoja”.

Explore the Programs Available in Norja

photo-1473874564722-682056089b78

Norja ohjelmat

  • DestinationNorja
  • Durations8-11 kuukautta
  • Cost8 290 €
  • Program Dates
    • Aug 2018 - Jun 2019
    • Aug 2019 - Jun 2020