Meksiko on erikoinen yhdistelmä modernia teollisuutta ja vanhoja kyliä. Ympäristö on Meksikossa vaihteleva. Siellä on kaikkea lumihuippuisista vuorista aavikkoihin ja sademetsiin. Muinaisina aikoina atsteekit asuivat Meksikossa, ja heidän rakentamansa pyramidit ovat merkittävä nähtävyys.

Joissakin kouluissa käytetään koulupukuja, mutta käytännöt vaihtelevat kouluttain.

Meksikossa puhutaan espanjaa, ja meksikolaiset ovat yleensä hyvin kannustavia espanjaa vieraana kielenä puhuvia kohtaan. Meksikolaiset ovat usein lämpimiä ja avoimia ihmisiä, jotka rakastavat musiikkia ja tanssimista.

Miksi Meksikoon? Katso tämä lyhyt video!

5 syytä asua Meksikossa vuosi 

 • Vaihtelevat maisemat. Löytyy kuumaa ja viidakkoa, merta ja rantoja, kylmää ja vuoria, kauniita laaksoja ja pyramideja, isoja suurkaupunkeja ja pikkukyliä ja kaikkea siltä väliltä.
 • RUOKA! Meksikolaisesta ruoasta löytyy kaikille jotain! Ja ne hedelmät jos saisi tuoreina täälläkin…
 • Ihmiset ovat pääosin todella ystävällisiä ja avuliaita
 • Vaikka lennot Meksikoon ovat aika kalliit, niin kaikki muu onkin aika halpaa. Toki riippuu paikasta.
 • Kulttuuri, joka on ihan erilainen kuin täällä

5 syytä lähteä vaihtoon Meksikoon

 • Haluaa oppia uuden kielen tai parantaa kielitaitoa.
 • Haluaa päästä maistamaan erilaisia ruokia ja viedä toisaalta Suomen ruokakulttuuria mennessään.
 • Haluaa oppia vieraan maan kulttuurista asioita, joita ei lomamatkalla opi.
 • Vaihtovuosi kannattaa etenkin, jos ei haittaa saada toinen perhe ja ystäviä ympäri maailmaa, siis sekä paikallisia vaihtomaastasi että muita vaihtareita.
 • Vaihtovuosi opettaa uutta sekä itsestä että muista, ja kaikesta oppimasta voi olla joskus vielä hyötyä.”

Lue Heidin Meksikon vuodesta!

Lisää voit kysyä Heidiltä sähköpostitse tai whatsappissa

“Olen aina halunnut oppia puhumaan espanjaa, ja siksi halusin nimenomaan espanjankieliseen maahan – mutta en Espanjaan, sillä halusin myös mahdollisimman kauas ja uuteen maahan. Meillä oli myös omassa koulussamme pari lattarivaihtaria, toinen Meksikosta ja toinen Kolumbiasta, joten kuulin heiltä paljon hyvää lattareista. Meksikon laitoin ensimmäiseksi vaihtoehdoksi, mutta hain niin myöhään, että minua varoitettiin jo valmiiksi, ettei ekstrapaikkaa Meksikoon välttämättä saada. Saatiinpa kuitenkin!

Orientaatioleirimme oli Sammatissa, ja oli tosi hienoa löytää kaikki muutkin Meksikoon lähtevät ja tutustua sekä heihin että muihin ihmisiin. Varsinkin vain päiviä ennen lähtöä vertaistuki oli tärkeää! Monien orientaatioleiriläisten kanssa olen vieläkin tekemisissä.

Meksikon perheeni ja ystäväni nauroivat aina sitä, miten osasin vain sanoa, että minulla on nälkä ja että haluan päästä vessaan. No, osasin hiukan enemmän, mutta kuitenkaan en niin paljoa, että olisin voinut jutella kunnolla. Olen kuitenkin aina ollut hyvä kielissä, joten en jännittänyt paljoa, vaan luotin oppivani espanjaa.

En ennen vaihtovuotta ollut ollut paria viikkoa kauempaa erossa perheestäni, enkä koskaan ollut matkustanut yksin, joten totta kai lähtö jännitti ja pelotti. Toisaalta pidän itseäni sisukkaana, joten päätin, että pois en kesken kaiken lähde, jollei mitään katastrofia tule. Lähinnä pelkäsin, että mitä jos Suomessa tapahtuu jotain pahaa, tai ystäväni eivät enää tunnu samoilta vuoden jälkeen. Ja tietysti isoin asia oli se, että miten pystyn olemaan kissastani erossa vuoden!

Meksiko maana ei arveluttanut minua, sillä ajattelin, että AFS on varmasti valinnut hyvän perheen ja turvallisen alueen. Lisäksi omalla järjellä ja käyttäytymisellä pystyy vaikuttamaan paljon siihen, miten turvassa on. Pyrin siihen, etten asettaisi liikaa ennakkoluuloja tai ottaisi liikaa asioista selvää etukäteen. Tietenkin luin netistä juttuja ja tutkailin muutenkin, mutta yritin samalla muistaa, miten paljon ihmisiä ja alueita Meksikon kokoiseen maahan mahtuu.”

Explore the Programs Available in Meksiko

Santa María Colotepec, Mexico, Cristina Cerda

Meksiko ohjelmat

 • DestinationMeksiko
 • Durations8-11 kuukautta
 • Cost10 690 €
 • Program Dates
  • Aug 2018 - Jul 2019
  • Aug 2019 - Jul 2020