Japani on huipputeknologian ja pilvenpiirtäjien maa, jossa toisaalta ikivanha kulttuuri teeseremonioineen on yhä voimissaan. Japani koostuu yli 3 000 saaresta, joista suurin osa on vuoristoisia ja monet myös tuliperäisiä.

Kouluviikot Japanissa kestävät maanantaista lauantaihin, mutta lauantaina on lyhyempi päivä. Varsinaisen opiskelun lisäksi koulu järjestää vapaampia ja monipuolisia aktiviteetteja kuten valokuvausta, judoa, karatea, matematiikkaa, ruoanlaittoa ja ikebanojen tekemistä, joihin paikalliset nuoret osallistuvat aktiivisesti. Japani on Suomen lisäksi ainoita maita, jossa karaoke on todellisesa suosiossa.

Japanin kieli on ääntämykseltään yleensä suomalaiselle kohtalaisen helppo oppia, vaikka jotkin kielen ominaisuudet voivatkin tuntua hassuilta. Kun oppii reilut 2 000 kanji-merkkiä, on jo pitkällä.

Another Day, Another Yukata Another Picture With My Host Sister ✨ #yukata #exchangestudent #japan #funtimes

A photo posted by Daryan | ダリヤン (@daryan_schultz) on

Isäntäperhe ja yhteisö

Japanissa voit asua missä tahansa, mutta todennäköisimmin asut esikaupunki- tai maaseutualueilla. Japanilaisessa kulttuurissa myös kunnioitetaan vanhempia ihmisiä paljon. Kodin siistinä pito on myös tärkeää, joten muista auttaa isäntäperhettäsi päivittäisissä askareissa. Useimmissa japanilaisissa perheissä perinteinen ruoka on tärkeää ja se jaetaan muiden kanssa. Ota myös kenkäsi pois ja vaihda sisäkenkiin kun menet muiden asuntoihin.

Koulu

Koulutus ja akateemiset saavutukset ovat tärkeimmät prioriteetit Japanissa. Koulut ovat auki huhtikuusta maaliskuuhun (ma-pe klo 8.30-15.30). Tulet saamaan koulupuvun ja koulumatkan kuljet joko pyörällä, bussilla tai junalla. Kaikki oppilaat osallistuvat koulun kulttuuri- ja urheilujuhliin, jotka pidetään joka vuosi. Koulun jälkeen osallistut perinteeseen nimeltä souji, missä kaikki kokoontuvat puoleksi tunniksi yhteen auttamaan koulun ja sen alueen siivoamisessa. Voit myös osallistua muihin vapaa-ajan kerhoihin ja aktiviteetteihin.

Ruoka

Ruoka on taidetta Japanissa ja sinun isäntäperheesi tulee todennäköisimmin valmistamaan herkullisia ruokia. Japanilaiseen ruokavalioon kuuluu paljon riisiä, nuudeleita, tuoreita vihanneksia, hedelmiä, lihaa (eniten porsaanlihaa ja kanaa) ja mereneläviä. Annokset syödään syömäpuikoilla. Riisi ja vihreä tee ovat osa melkein joka ateriaa. Jälkiruoaksi, voit kokeilla perinteistä wagashia, joka sisältää herkullisia makupaloja kuten makealla punaisella paputahnalla maustettu mochi (kuin riisikakku).

Kysyttävää Japanista kohdemaana? Ota yhteyttä kohdemaaguruun!

Jeminan vaihtovuoden 3 kohokohtaa:

 1. Joka viikon perjantaina yhteinen illallinen koko perheen kanssa.
  Koko perhe yhdessä syömässä host-äidin kokkauksia ja rupattelemassa. Mukava lopetus kouluviikolle.
 2. Suomen kielen opettaminen luokalle. Ehdottomaksi suosikiksi nousi sana ‘kirkas’, varsinkin poikien keskuudessa. Näin ollen, jos joku opettajista avasi luokan ikkunoiden verhot auringon paistaessa suoraan luokkaan, joku pojista oli huutamassa “Kirkas! Kirkas!”
 3. Opintoretki Hiroshimaan kolmen AFS:n vaihtarin kanssa. Pysäyttävä paikka, joka laittaa jokaisen ajattelemaan.

Jeminan voi tavoittaa

Explore the Programs Available in Japani

Japan

Japani ohjelmat

 • DestinationJapani
 • Durations8-11 kuukautta
 • Cost11 490€
 • Program Dates
  • Mar 2019 - Feb 2020
  • Aug 2019 - Jul 2020