Japani on huipputeknologian ja pilvenpiirtäjien maa, jossa toisaalta ikivanha kulttuuri teeseremonioineen on yhä voimissaan. Japani koostuu yli 3 000 saaresta, joista suurin osa on vuoristoisia ja monet myös tuliperäisiä.

Kouluviikot Japanissa kestävät maanantaista lauantaihin, mutta lauantaina on lyhyempi päivä. Varsinaisen opiskelun lisäksi koulu järjestää vapaampia ja monipuolisia aktiviteetteja kuten valokuvausta, judoa, karatea, matematiikkaa, ruoanlaittoa ja ikebanojen tekemistä, joihin paikalliset nuoret osallistuvat aktiivisesti.

Japanin kieli on ääntämykseltään yleensä suomalaiselle kohtalaisen helppo oppia. Kun oppii reilut 2000 kanji-merkkiä, on jo pitkällä.

Isäntäperheesi voi asua missä tahansa päin Japania, mutta todennäköisimmin asut esikaupunki- tai maaseutualueilla. Useimmissa japanilaisissa perheissä perinteinen ruoka on tärkeää ja se jaetaan muiden kanssa. Japanilainen kulttuuri kunnioittaa paljon vanhempia ihmisiä. Kodin siistinä pitäminen on myös tärkeää. Ota siis kenkäsi pois ja vaihda sisäkenkiin kun menet kylään!

Kysyttävää Japanista kohdemaana? Ota yhteyttä kohdemaaguruun!

 Sanni, Japani 2017-2018

Vaihtovuosi on erinoimainen mahdollisuus päästä kokemaan vieraan maan kultturia lähietäisyydeltä. Jos jokin askarruttaa mieltä Japaniin liittyen, vastaan ja juttelen mielelläni!

Whatsapp +358442846675
 sähköposti 
sanni.k.laaksonen@gmail.com 
Asuin noin tunnin junamatkan päässä Tokion ydinalueesta. Vaihtovuodelta minulle jäi monta ihanaa ja tärkeää muistoa, tässä muutama:

1. Isäntäperheeni oli todella mukava kuusikymppinen pariskunta, joiden kanssa reissasin mm. Kansain prefektuuriin, mikä on erityisesti tunnettu hyvästä ruoastaan ja Tokion vilinään verrattuna rennosta meiningistään. Matkan aikana pääsin tutustumaan isäntäperheeseeni ja Japanin kulttuuriin (sekä peurapuiston peuroihin!) paremmin, mikä oli mahtavaa! Olemme olleet yhteydessä vielä vaihtoni jälkeenkin ja he ovat minulle kuin toinen perhe.

2. Japanilaisessa koulussa on suomalaiseen verrattuna ehkä tiukemmat säännöt, mutta siellä järjestetään myös vuosittain erilaisia koulutapahtumia, joihin osallistutaan luokittain. Erityisesti minulle jäi mieleen koulumme kulttuurifestivaali, johon luokkani järjesti näytelmän. Harjoitukset ja kulissien tekeminen oli haastavaa, mutta ehkä juuri sen ansiosta meille muodostui vahva luokkahenki. Pääsin myös itse näyttelemään vieraalla kielellä, mikä todellakin oli unohtumaton kokemus!

3. Kesälomalla Japanin AFS järjesti meille vaihto-oppilaille ja vaihtoon meneville tai sitä harkitseville japanilaisille nuorille kesäleirin. Aluksi olin epäileväinen, miten kolmessa päivässä ehtii edes tutustua kehenkään, mutta meistä leiriläistä tuli tiivis porukka jo ensimmäisen päivän aikana. Sain paljon uusia ystäviä sekä vaihtarien että japanilaisten nuorten joukosta! Hauskojen aktiviteettien parissa aika kului nopeasti, ja itse pidin erityisesti japanilaisen curryn valmistamisesta ulkoilmassa ryhmäläisteni kanssa.

Jemina, Japani 2017-2018

Jeminan vaihtovuoden 3 kohokohtaa:

 1. Joka viikon perjantaina yhteinen illallinen koko perheen kanssa.
  Koko perhe yhdessä syömässä host-äidin kokkauksia ja rupattelemassa. Mukava lopetus kouluviikolle.
 2. Suomen kielen opettaminen luokalle. Ehdottomaksi suosikiksi nousi sana ‘kirkas’, varsinkin poikien keskuudessa. Näin ollen, jos joku opettajista avasi luokan ikkunoiden verhot auringon paistaessa suoraan luokkaan, joku pojista oli huutamassa “Kirkas! Kirkas!”
 3. Opintoretki Hiroshimaan kolmen AFS:n vaihtarin kanssa. Pysäyttävä paikka, joka laittaa jokaisen ajattelemaan.

Jeminan voi tavoittaa

Koulu

Koulutus ja akateemiset saavutukset ovat tärkeimmät prioriteetit Japanissa. Koulut ovat auki huhtikuusta maaliskuuhun (ma-pe klo 8.30-15.30). Tulet saamaan koulupuvun ja koulumatkan kuljet joko pyörällä, bussilla tai junalla. Kaikki oppilaat osallistuvat koulun kulttuuri- ja urheilujuhliin, jotka pidetään joka vuosi. Koulun jälkeen osallistut perinteeseen nimeltä souji, missä kaikki kokoontuvat puoleksi tunniksi yhteen auttamaan koulun ja sen alueen siivoamisessa. Voit myös osallistua muihin vapaa-ajan kerhoihin ja aktiviteetteihin.

Ruoka

Ruoka on taidetta Japanissa ja sinun isäntäperheesi tulee todennäköisimmin valmistamaan herkullisia ruokia. Japanilaiseen ruokavalioon kuuluu paljon riisiä, nuudeleita, tuoreita vihanneksia, hedelmiä, lihaa (eniten porsaanlihaa ja kanaa) ja mereneläviä. Annokset syödään syömäpuikoilla. Riisi ja vihreä tee ovat osa melkein joka ateriaa. Jälkiruoaksi, voit kokeilla perinteistä wagashia, joka sisältää herkullisia makupaloja kuten makealla punaisella paputahnalla maustettu mochi (kuin riisikakku).

Katso lisää kuvia Japanin AFS:n instasta!

Explore the Programs Available in Japani

Japan

Japani ohjelmat

 • DestinationJapani
 • Durations8-11 kuukautta
 • CostHinta vahvistetaan helmikuussa 2019. Hakuaika alkaa 7.1.2019. - 11 490€
 • Program Dates
  • Mar 2019 - Feb 2020
  • Aug 2019 - Jul 2020
  • Mar 2020 - Feb 2021
  • Aug 2020 - Jul 2021