Itävalta on pieni maa, jolla on suuri historia. Jo keskeisen sijaintinsa ansiosta se on ollut monen maailmanhistoriallisen tapahtuman keskiössä. Vaikka Itävallassa puhutaan saksaa, itävaltalaisilla on täysin oma kansallinen identiteettinsä. Tämän identiteetin tärkeitä osia ovat ympäristöstä huolehtiminen, terveelliset elämäntavat, talviurheilu (laskettelu), taide ja kulttuuri. Klassisella musiikilla, oopperalla ja teatterilla on Itävallassa vahvat perinteet. 

Koulussa vaihto-oppilaalta odotetaan aktiivista osallistumista kursseille, kokeiden tekemistä ja kotitehtävien hoitamista. Usein toivotaan, että vaihto-oppilas kertoo kotimaastaan erilaisilla kursseilla. 

Itävallassa puhutaan saksaa, ja vaihtoon lähteviltä toivotaan saksan kielen taitoa. Jo ennen lähtöä Itävaltaan alkaa verkossa kielikurssi, joka jatkuu läpi vaihtovuoden. Itävaltalaiset ovat ymmärtäväisiä ulkomaalaisten kielivirheiden suhteen, joten puhumista ei tarvitse jännittää.

#afseffect #tagtaeglich #afsrussia

A photo posted by AFS Austria (@afs_austria) on

Ruoka

Itävaltalaiset rakastavat täyteläisiä ruokia ja juomia, joten tulet varmasti maistamaan monenlaisia herkkuja. Ateriat koostuvat tavallisesti keitosta, lihasta perunoilla, salaatista, kasviksista ja jälkiruoasta. He tykkäävät myös makkaroista, voileivistä, pasteijoista, kananmunista, monenlaisista juustoista ja omenoista.

Explore the Programs Available in Itävalta