Italian lippulaivat maailmalla ovat ruokakulttuuri ja muoti. Pizza on levinnyt joka puolelle maailmaa, eikä pastakaan ole mitenkään tuntematonta. Tietenkin italialaisessa kulttuurissa on paljon muutakin: mieletön Rooman historia Euroopan valtiaina, hautautunut kaupunki Pompeiji, italialaisten intohimo jalkapalloon, hurja liikenne, sosiaaliset ja äänekkäät italialaiset sekä jäätelö. 

Italialaisissa kouluissa opiskeleminen otetaan tosissaan, ja vaihto-oppilailtakin odotetaan korkeaa motivaatiota opiskeluun.  Koulua on maanantaista lauantaihin.

Italialaiset puhuvat vilkkaasti ilmeillen ja elehtien. Italialaiset ovat yleensä hyvin perhekeskeisiä, ja isäntäperheissä vaihto-oppilaat otetaan avosylin vastaan perheenjäseniksi.

Katso AFS- vaihtarien kokemuksia Italiasta!

Kysyttävää Italiasta kohdemaana? Ota yhteyttä kohdemaaguruun!

Jos haluat tietää Italiasta tai ylipäänsä vaihtariksi lähtemisestä lisää, muhun saa parhaiten yhteyttä puhelimitse tai somessa (FB: Jasmina Ahonen, Instagram: mahmiiina). Sähköpostia luen kohtuullisen aktiivisesti.

“Kaupunki, jossa asuin oli noin Tampereen kokoinen Nocera Inferiore, joka sijaitsee Etelä-Italiassa, jonkin matkaa Napolista etelämmäksi. Asuin koko vuoden samassa perheessä, johon kuului noin 60-vuotiaat vanhemmat, 25-vuotias sisko ja kaksi vanhempaa veljeä, joista toinen vielä asui kotona. Sitten oli vielä Angelina, perheen vanha lastenhoitaja, joka oli vain jäänyt heille viettämään vanhuuden päiviään sekä kaksi herttaista beagle-koiraa Luna ja Totò. Kävin koulua 6h päivässä, 6 päivää viikossa. Koulu oli painottunut turismi- ja talousopintoihin sekä kieliin, mikä oli tosi kiva, koska se oli aivan erilaista kuin mihin olin Suomessa ja kotilukiossani tottunut.”

“Moi! Olen Silvia, 18-vuotias lukiolainen Helsingistä. Viime vuoden (2017-2018) olin vaihdossa Italian pääkaupungissa Roomassa. Lempihetkiäni vuodessa olivat kuumat kesäpäivät ja niiden viettäminen omalla takapihalla sekä ystävien kanssa kanssa Rooman kiertäminen ja rannalla oleskelu. Lempijälkiruokani oli (ja on edelleen) hostäidin kotitekemä Tiramisù. Italiassa opin arvostamaan Suomen hyvää julkista liikennettä, koulusysteemiä ja järjestystä (vaikka usein kaipaankin Rooman sähellystä ja melua). Kuvia vaihtovuodestani löytyy instagramista käyttäjältäni @silviasairanen.”

View this post on Instagram

A & S & G

A post shared by Silvia (@silviasairanen) on

Minut tavoittaa parhaiten instagramista (@silviasairanen), whatsappista (+358451217570) ja sähköpostista ([email protected]).

Nothing you wear is more important than your smile. 😄

A photo posted by Nurfarwizah Thiang (@zahthiang) on

Isäntäperhe ja yhteisö

Italian perheissä monet eri sukupolvet asuvat monesti saman katon alla, eli perhe on suuri. Ruokailuhetket ovat sosiaalisia tapahtumia ja ne kestävät viikonloppuisin ja lomilla yleensä monia tunteja. Keskustelut voivat olla hyvin intohimoisia ja kovaääniset keskustelut suurin elein kuuluvat Italialaiseen kulttuuriin.

Ruoka

Italialaisille ruoka on nautinnon ja tyydytyksen lähde, jonka he nauttivat perheen ja ystävien kesken. Ole valmis suuriin annoksiin, vahvaan kahviin ja maukkaisiin herkkuihin. Herkulliset leivät, juustot ja vertaansa vailla olevat pizza ja pasta ovat tämän keittiön perusta, unohtamatta kuitenkaan mereneläviä, lihaa ja tuoreita kasviksia. Jälkiruoaksi on monia vaihtoehtoja, kuten tunnettua tiramisua.

Explore the Programs Available in Italia

Italy

Italia ohjelmat

  • DestinationItalia
  • DurationsMultiple durations
  • Cost7 990 € - 8 890 €
  • Program Dates
    • Jan 2019 - Jul 2019
    • Sep 2019 - Jul 2020