Espanja tunnetaan flamencon rytmeistä ja aurinkorannoista. Espanjaan kuuluu kuitenkin paljon muutakin: kulttuurisesti maa on rikas, minkä kehitykseen ovat vaikuttaneet monet eri kansat ja perinteet. Espanjassa pääset tutustumaan välimerelliseen keittiöön, perhekeskeiseen ja sosiaaliseen elämäntyyliin, näyttävään arkkitehtuuriin ja tietenkin rytmikkääseen musiikkiin.

Espanjassa koulussa saa yleensä valita linjan, jonka aineita pääasiassa opiskelee. Suuntautumisvalintoja ovat humanistiset aineet, luonnontieteelliset aineet ja tekniset aineet. Jalkapallo on monen  espanjalaisen mielenkiinnonkohde ja intohimo. 

Espanja on monikielinen yhteiskunta. Espanjan lisäksi virallisia kieliä ovat katalaani, baski ja galego, mutta espanjankielen taitoa pidetään espanjalaisten oikeutena ja velvollisuutena. Vaihto-oppilas oppii siis vaihtonsa aikana espanjaa, mutta hyvällä onnella voi oppia toisenkin kielen. Espanjalaisilla on usein hyvin voimakas paikallisidentiteetti, jonka vaihto-oppilaskin pian omaksuu.

Kysyttävää Espanjasta kohdemaana? Ota yhteyttä kohdemaaguruun!

espanja-mona-lahtinen-1

vaihtoon Espanjaan

Mona, Espanja, 2016-2017

Moikka, olen Mona ja tulen Helsingistä. Olin Pohjois-Espanjassa, Burgos nimisessä kaupungissa vaihdossa.

Valitsin Espanjan, koska minusta oli hienoa oppia aivan uusi kieli sen sijaan, että olisin lähtenyt johonkin engalnnin kieliseen maahan. Rakastin jo ennen vaihtoa perinteistä espanjalaista kulttuuria ja vaihdon myötä pystyin siihen uppoutumaan aivan uudella tasolla.

Vaihtovuosi avasi minulle paljon ovia tulevaisuuden kannalta, sekä avarsi omaa maailmankuvaani huomattavasti. Sain myös paljon ystäviä niin toisista vaihtareista, että paikallisista nuorista.

Minuun saa rohkeasti ottaa yhteyttä:
Instagramista: @monaayasmine
e-mail: [email protected]

Kolme kohokohtaa:

  1.  Ehdottomasti hostieni järjestämä perhereissu Andalucian halki. Minulla kävi tuuri, että vaikka host-äitini olikin pyörätuolissa, he jaksoivat silti viedä minua moniin paikkoihin.
  2. kaikki AFS:n järjestämät leirit, orientaatiot ja aktiviteetit, joita meillä Espanjassa oli ihanan usein. Ne myös järjestettiin jossain kiinnostavassa paikassa, esim. vuoristossa sijaitsevassa pikku majatalossa tms. Meidän Pohjois-Espanjan porukasta tuli myös todella tiivis ja olimme kuin yksi suuri perhe.
  3. Ensimmäinen kerta, kun nykyinen paras kaverini kysyi minua leffaan hänen kanssaan. Se oli minusta aivan ihanaa että oikea paikallinen espanjalainen tyttö halusi viettää aikaa minun kanssani. Pienet eleet voivat olla erittäinkin isoja uuteen maahan yksin tulevalle vaihtarille.

Ihmiset ja yhteisö

Monet perheet syövät lounaan ja illallisen yhdessä. Saat nauttia pitkistä aterioista ja keskipäivän siestasta (jolloin voit mennä kotiin lounaalle tai ottaa lyhyet päiväunet). Sukulaiset vierailevat toistensa luona usein, erityisesti viikonloppuisin isolla tapaamisella.

A photo posted by AFS MIL 🇧🇪 (@afsmil) on

Kieli

Espanjalla on 5 virallista kieltä: katalaani, galego, aragonia, baski ja espanja. Monet espanjalaiset ovat kaksikielisiä, mutta espanja on pakollinen kaikissa kouluissa, joten sinulla ei pitäisi olla ongelmia opiskella tai oppia espanjaa.

A photo posted by Josh Mayo (@jvamayo) on

Ruoka

Vaikka jokaisella alueella Espanjassa on oma ruokakulttuurinsa, niin espanjalainen keittiö on välimerellinen: oliiviöljy, tomaatti, valkosipuli, sipuli ja paprika. Lounas on päivän tärkein ateria ja se syödään yleensä iltapäivällä, kun taas illallinen saattaa olla vasta myöhään illalla, jotta koko perhe voi syödä yhdessä. Kalaa ja mereneläviä syödään paljon, mutta punaista- ja porsaanlihaa syödään myös melkeinpä joka päivä.

Explore the Programs Available in Espanja