Ecuador on seikkailu ja haaste. Läsnä on tuhatvuotinen historia monine heimoineen, ja kulttuuri kannattaa ottaa vastaan sellaisena kuin se tulee. Kaikkien tuntemia alueita Ecuadorissa ovat ainakin Andien vuoristo ja Galápagos-saaret, ja maasta noin puolet on metsän peitossa. Ecuadorissa, ja etenkin Galápagos-saarilla, on paljon endeemisiä eläin- ja kasvilajeja, eli kyseisiä lajeja tavataan vain siellä.

Ecuadorilainen kulttuuri on lopputulos alkuperäisväestön ja eurooppalaisten siirtolaisten tapojen kohtaamisesta. Perhe on ecuadorilaisille äärimmäisen tärkeä, ja myös vaihto-oppilaan odotetaan viettävän aikaa kotona perheen parissa eikä olla omassa huoneessaan koko iltaa. Ecuadorilaiset ovat yleensä ottaen sosiaalisia, ja ihmisiin tutustuminen on helppoa. Paikalliset nuoret viettävät myös paljon aikaa keskenään, tanssien, elokuvia katsellen tai vain hengaillen. Monissa ecuadorilaisissa perheissä on kotiapulainen, jonka asema perheessä vaihtelee perheen mukaan.

Vaihtoon lähtijälle on hyödyllistä opetella ennen lähtöään ainakin espanjan alkeet, sillä ecuadorilaisten englanninkielen taito on yleensä puutteellinen. Kielen tunteminen etukäteen helpottaa sopeutumista.

Kysyttävää Ecuadorista kohdemaana? Ota yhteyttä kohdemaaguruun!

Annin vaihdon kohokohdat:

  1. Luonto: Ecuadorissa on kaikkea. Sieltä löytyy lunta ja kylmyyttä mutta myös sanoin kuvaamattoman kauniita rantoja ja sademetsää. Ecuador on myös pieni maa joten matkustaminen kuumasta kylmään ei vie kauaa.
  2. Ihmiset: Ecuadorilaiset on ihan huippuja tyyppejä, vaikka sydänystävien muodostaminen saattaa olla vaikeaa osasta muodostuu todella tärkeitä henkilöitä. Ecuadorilaiset ovat sydämellisiä ja ystävällisiä jotka eivät siedä kiusallisia tilanteita, mikä ajoittain on todella huvittavaa.
  3. Ilmapiiri: elämä Ecuadorissa on hyvin rentoa ja kiireetöntä. Mitään ei oteta niin vakavasti ja kaikki voidaan hoitaa mañana. Ecuador on myös omien kokemusten valkoisena nuorena tyttönä varsin turvallinen. Voin todellakin suositella Ecuadoria!
  4. Monipuolisuus: Ecuadorissa todellakin löytää sitä kaikkea, suuria kauppakeskuksia ja maalaiskyliä, rantaelämää, kiireisiä kaupunkeja, rikkaita ja köyhiä, kuumaa ja kylmää.
Ecuador-Anni-Holm-1

Haluatko kysyä lisää Annilta? Anniin voit olla yhteydessä whatsappilla tai instagrammissa @annilenita

Ilonan kertomus Ecuadorin vuodestaan

Päädyin valintaan “Ecuador” uteliaisuudesta. Vielä ennen haastattelua olin varma, että haluan Jenkkeihin, mutta haastattelussa AFS:n vapaaehtoiset kertoivat minulle myös muista vaihtoehdoista, enkä enää ollutkaan niin varma, haluanko lähteä Jenkkeihin.Perheeni ja ystäväni kauhistelivat ja ihmettelivät aikansa päätöstäni lähteäkin Eduadoriin, mutta loppujen lopuksi hyväksyivät sen.

Ruoka

Tyypillinen ecuadorilainen ruokavalio on hyvin lihapainoitteinen. Lihan ohella syödään riisiä, perunaa, nuudeleita tai vihanneksia. Pavut ja ruokabanaanit ovat myös suuri osa dominikaanista keittiötä.

A post shared by ﻋﺎﺋﺸﺔ (@titishishaa) on

Explore the Programs Available in Ecuador