Kroatia on uusi valtio Etelä-Euroopassa, Adrianmeren rannalla. Toisen maailmansodan jälkeen se oli yksi Jugoslavian tasavalloista ja itsenäistyi vuonna 1991. Euroopan unioniin Kroatia liittyi 1. heinäkuuta 2013.

Kroatia jakautuun maantieteellisesti saaristoiseen rannikkoon, sisämaan alavaan tasankoon ja näiden väliin jäävään metsien peittämään vuoristoon. Pohjoisessa ja idässä vallitsee mantereinen ilmasto, jonka takia talvet ovat kylmiä ja kesät lämpimiä. Rannikolla vallitsee välimerellinen ilmasto. Maan rannikko on tunnettu, kristallinkirkkaista vesistään ja monimuotoisesta saaristostaan. Tunnettuja rannikon lomakaupunkeja ovat Split ja Dubrovnik. Kroatian rannikon ruoka- ja kahvilakulttuurissa näkyy Italian vaikutus, sillä alue on kuulunut aikoinaan Venetsian tasavaltaan. 10% Kroatian pinta-alasta on luonnonsuojelun alaista maata.

Kuten useat Balkanin niemimaan valtiot, Kroatia on urheilun saralla tunnettu vahvasta palloilukulttuuristaan. Kroatia on voittanut mm. jalkapalloilun MM-pronssia vuonna 1998 sekä tuottanut lukuisia menestyksekkäitä koripalloilijoita. Myös kuuluisa keksijä Nikola Tesla on syntynyt nykyisen Kroatian alueella. Laulaja Lorde on kroatialainen.

Kroatilaiset ovat lämpimiä ja tykkäävät usein kutsua vieraita kottinsa. He ovat usein läheisissä väleillä ystävien ja naapurien kanssa – pitkät ystävyyssuhteet ovat arvostettuja. Kroatilaiset tunnetaan ahkerina ja perhekeskeisinä. Kotona kaikkien oletetaan osallistuvan kotitöihin. Kroatia on kuitenkin niin väestöltään kuin luonnoltaan monimuotoinen.

Kroatissa ruoka vaihtelee alueen mukaan, merenelävistä lihapainotteiseen keittiöön. Juustopasteija, nimeltään strukli, on todella suosittu ja leipää syödään yleensä joka aterialla. Vaikka Kroatialaisilla on tapana syödä paljon lihaa, he pitävät myös lähikauppojen tuoreista vihanneksista. Päivän tärkein ateria on lounas, joka syödään kahden aikoihin ja viikonloppuisin tämä on tärkeintä perheenkeskeistä aikaa.

Monissa kouluissa koulupäiviä on kahdessa vuorossa, yleensä 8.00-14.00 ja toisessa vuorossa 14.-20.00. Koulupäivät ovat siis n.  6 – 7 tunnin pituisia, mukaan lukien teatteri, kuoro ja urheilu oppituntien jälkeen.

Löydä oma ohjelmasi