Suomen AFS:llä aukeaa tänäkin vuonna kaksi stipendiohjelmaa, joiden tarkoituksena on edesauttaa niitäkin nuoria lähtemään vaihtoon, joille se ei muuten ehkä olisi mahdollista! Tänä vuonna nämä ohjelmat ovat: Destination Unknown: Eurooppa ja Destination Unknown: Latinalainen Amerikka. Molempiin ohjelmiin on tarjolla 2 paikkaa, eli yhteensä neljä seikkailunhaluista nuorta pääsee syksyllä 2023 jännittämään, missä päin maailmaa he viettävät lukuvuoden 2024-25.

Miten Destination Unknown eroaa tavallisista vaihto-oppilasohjelmista?

Kohdetta ei voi valita, ja kohde on salaisuus noin huhtikuulle 2024 asti – muutoin vaihto-ohjelma ei eroa muista AFS-ohjelmista.

Vaihdossa asutaan isäntäperheessä, käydään paikallista koulua ja osallistutaan AFS:n aktiviteetteihin. Myös Destination Unknown -osallistujat pääsevät jo Suomessa mukaan AFS:n järjestämiin orientaatioihin ja muiden kansainvälisten vaihto-oppilaiden kanssa virtuaalisesti toteutettavaan Student Learning Journeyhin.

Kuten muissakin AFS-vaihdoissa, myös Destination Unknown -ohjelmissa AFS:n ohjelmahintaan kuuluu orientaatioiden lisäksi, sairaus- ja vastuuvakutuus, viisumi, matkajärjestelyt, lennot, koulukirjat kohdemaassa, 24/7 hätäpäivystys jne. Lisätietoja AFS:n vaihto-ohjelmista löydät verkkosivuiltamme afs.fi.

Vihjeitä lopullisista kohdemaista ohjelmaan valituille alkaa tippua loppuvuonna 2023. 

Destination Unknown on Suomen AFS:n stipendiohjelma

Vielä salaisuuden verhon takana olevat kohdemaat ovat AFS partnerimaita, jonne AFS verkoston toimistot muutenkin järjestävät vaihto-ohjelmia lukioikäisille nuorille.

Suomen AFS haluaa seikkailun mahdollistamisen lisäksi edistää suomalaisten nuorten kansainvälistymistä heillekin, joilla ei ehkä muutoin olisi taloudellisia mahdollisuuksia lähteä vaihtoon.

Suomen AFS sponsoroi Destination Unknown -vaihto-ohjelman hinnasta noin 40%. Destination Unknown: Eurooppa -ohjelman hinta oppilaalle on 5.000 euroa ja Destination Unknown: Latinalainen Amerikka -ohjelman 6.000 euroa.

Seikkailuterveisin,

Anja Kahri
Toiminnanjohtaja
AFS Intercultural Programs Finland ry

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×