Suomen AFS:llä aukeaa keskiviikkona 10.8.2022 klo 9 kaksi uutta lukuvuoden vaihto-ohjelmaa: Destination Unknown Europe sekä Destination Unknown Latin America. Molempiin ohjelmiin on tarjolla 2 paikkaa, eli yhteensä neljä seikkailunhaluista nuorta pääsee jo syksyllä 2022 jännittämään, missä päin maailmaa he viettävät lukuvuoden 2023-24.

Miten Destination Unknown eroaa tavallisista vaihto-oppilasohjelmista?

Kohdetta ei voi valita, ja kohde on salaisuus noin helmikuulle 2023 asti – muutoin vaihto-ohjelma ei eroa muista AFS-ohjelmista.

Vaihdossa asutaan isäntäperheessä, käydään paikallista koulua ja osallistutaan AFS:n aktiviteetteihin. Myös Destination Unknown -osallistujat pääsevät jo Suomessa mukaan AFS:n järjestämiin orientaatioihin ja muiden kansainvälisten vaihto-oppilaiden kanssa virtuaalisesti toteutettavaan Student Learning Journeyhin.

Kuten muissakin AFS-vaihdoissa, myös Destination Unknown -ohjelmissa AFS:n ohjelmahintaan kuuluu orientaatioiden lisäksi, sairaus- ja vastuuvakutuus, viisumi, matkajärjestelyt, lennot, koulukirjat kohdemaassa, 24/7 hätäpäivystys jne. Lisätietoja AFS:n vaihto-ohjelmista löydät verkkosivuiltamme afs.fi.

 

Destination Unknown on Suomen AFS:n stipendiohjelma

Vielä salaisuuden verhon takana olevat kohdemaat ovat AFS partnerimaita, jonne AFS verkoston toimistot muutenkin järjestävät vaihto-ohjelmia lukioikäisille nuorille.

Suomen AFS haluaa seikkailun mahdollistamisen lisäksi edistää suomalaisten nuorten kansainvälistymistä heillekin, joilla ei ehkä muutoin olisi taloudellisia mahdollisuuksia lähteä vaihtoon.

Suomen AFS sponsoroi Destination Unknown -vaihto-ohjelman hinnasta noin 40%. Destination Unknown Europe -ohjelman hinta oppilaalle on 5.000 euroa ja Destination Unknown Latin America -ohjelman 6.000 euroa.

 

Myös muut kansainvälisen AFS verkoston maat ovat lähettäneet nuoriaan seikkailulle

Destination Unknown -ohjelman toteutti viime vuonna Euroopassa mm. AFS Belgia, jonka kohdemaa oli Unkari. Vaikka ohjelma oli Belgian ja Unkarin välillä erittäin onnistunut, Suomen AFS:n Destination Unknown Europe ei kuitenkaan ole Unkari! Jäljelle jää siis 49 Euroopan maata arveltavaksi (huom:  AFS ei järjestä vaihtoja kaikkiin Euroopan maihin; esimerkiksi Venäjälle ei tällä hetkellä järjestetä vaihto-ohjelmia). Paljastamme myös, että Latinalaisen Amerikan kohde on espanjankielinen, joten valikosta pois voi poimia Brasilian… Jäljelle jää silti aika monta kutkuttavaa vaihtoehtoa …!

 

Vihjeitä lopullisista kohdemaista ohjelmaan valituille alkaa tippua loppuvuonna 2022. 

Lisätietoa Destination Unknown – Latin America – ohjelmasta saat täältä ja Destination Unkown – Europe – ohjelmasta saat täältä. Jos tämä olisi sinun juttu, muista olla verkon äärellä 10.8. Klo 9 – haku aukeaa silloin!

 

Seikkailuterveisin,

Anja Katri
Toiminnanjohtaja
AFS Intercultural Programs Finland ry