Viime vuonna kielikurssilla olleet osallistujat Heidi-Maria ja Fanny kertovat omista kokemuksistaan kurssilla.

 

Kursseilla saa takuulla uusia kavereita ympäri maailmaa. Viime vuonna kielikurssilla olleet Fanny ja Heidi-Maria molemmat kannustavat lähtemään kurssille avoimin mielin. Kursseilla puhutaan vain englantia eri maista olevien osallistujien kesken. Kannattaa rohkeasti vain puhua muiden kanssa ja olla mahdollisimman aktiivinen. Ei kaikki kurssilla osaa mitenkään täydellisesti englantia, ja sitähän sinne ollaan tultu oppimaan.  Viime vuonna kursseilla oli osallistujia ympäri maailmaa. Työskentelemällä koko kurssin kansainvälisen ryhmän kanssa tulee maailma eri tavalla lähelle ja kurssilta on jäänyt monia kestäviä ystävyyssuhteita vuosiksi eteenpäin. Heidi-Maria tutustui esimerkiksi belgialaiseen ja hollantilaiseen tyttöön, joiden kanssa he ovat sopineet tapaavansa uudestaan ensi kesän kurssilla. Tulevaisuudessa olisi suunnitelmissa myös matka Belgiaan.

Roeland-kursseilla opiskellaan englantia neljä tuntia päivittäin. Heidi-Maria ja Fanny kehuvat opetusta. Tunneilla pääsi tekemään erilaisia asioita, kuin tavallisella koulutunnilla Suomessa. Esimerkiksi keskustelimme englantilaisesta runoudesta ja teimme näytelmiä ja erilaisia tehtäviä muille kurssilaisille sekä toimitettiin kurssin omaa lehteä. Parasta oli, kun pääsi oikeasti käyttämään kieltä.

Valittavat työpajat ovat Roeland-kurssien helmiä. Kurssin alussa valitaan oman mielenkiinnon mukaan työpaja, jossa työskennellään koko kurssin ajan. Kurssin lopussa työpajat ovat valmistaneet jonkin tuotoksen nähtäväksi muille. Työpajat voivat olla teemaltaan esim. elokuvaa, videota, liikettä ja paljon muuta. Heidi-Maria kertoi olleensa ryhmässä, jonka teema oli Libdup. Eli ryhmän kanssa he suunnittelivat ja toteuttivat videon, jolla esiteltiin lopulta kaikki kurssilaiset. Työpajassa pääsi itse kehittämään idean alusta asti ja ohjaamana näyttelijöitä ja päättämään, mitä tapahtuu missäkin kohdassa videota. Fanny oli ollut taas mukana tekemässä työpajansa kanssa elokuvaa, joka toteutettiin alusta loppuun kurssin aikana.

Roeland kursseilla eletään englantilaisen oppilaitoksen tiloissa jakaen huoneen 1-2 huonekaverin kanssa. Heidi-Maria kuvaa kurssipaikkaa ihan mahtavaksi. ”En tiedä olenko koskaan nähnyt niin hienoa paikkaa. Sutton Valence on todellinen englantilainen sisäoppilaitos. Jotkut kuvailivat sitä kuin Tylypahkaksi.”

Tänä vuonna Roeland-kursseissa on valittavissa myös draamakurssi, jossa keskitytään englannin kielen oppimiseen tekemisen kautta. Draamakurssin aikana valmistetaan kurssin yhteinen näytelmä. Pääset valitsemaan oman työpajaryhmän kolmesta eri teemasta: näytelmä, tanssi, tai musiikki. Ryhmiä vetää esiintymisen ammattilaiset ja kurssi huipentuukin yhdessä tuotetun esityksen ensi-iltaan.