Vaihto-oppilaaksi hakeminen


Sinun on vielä mahdollista hakea syksyn 2017 lähtöön mm. seuraaviin maihin: Brasilia, Filippiinit, Italia, Kiina,  Meksiko, Peru, Rasnka, Tanska ja Venäjä  

Hakuaika vaihtovuoden 2018-2019 ohjelmaiin alkoi 9.1.2017.

Kannattaa hakea hyvissä ajoin, sillä vaihto-oppilasvalintoja tehdään läpi vuoden ja osa maista täyttyy nopeasti.


Hakumenettely


Voit hakea valitsemaasi maahan jo vuotta ennen lähtöä. Aloita luomalla itsellesi käyttäjätunnus. Sen jälkeen pääset täyttämään vaihto-oppilashakemusta.

Klikkaa hakemukseen

Kaikille hakijoille järjestetään henkilökohtainen haastattelu (ei koske kesän kieli- ja kansainvälisyyskurssia). Soitamme sinulle ja sovimme kanssasi haastatteluajan. Haastatteluja järjestetään 19 paikkakunnalla. Haastattelun jälkeen voit vielä miettiä maavaihtoehtoja yhdessä vanhempiesi kanssa.


Kuka voi hakea vaihto-oppilaaksi?


  • Opiskelet parhaillaan lukiossa, ammattikoulussa tai peruskoulun 9. luokalla.
  • Viimeisen todistuksesi keskiarvo on vähintään 7.5 jos olet peruskoulussa. Jos olet jo lukiossa, keskiarvosi on vähintään 7.0.
  • Huom: USA:han hakijoilla sekä peruskoulun että lukion todistuksen keskiarvon tulee olla vähintään  7.5 eikä todistuksessa saa olla välttäviä arvosanoja.
    USA:han menevien vaihto-oppilaiden täytyy myös läpäistä englannin kielen tasotesti.
  • Olet vaihto-oppilasohjelman alkaessa iältäsi vähintään 15 v.  ja korkeintaan 18 v. 8 kk. Ikärajat vaihtelevat kohdemaittain.
  • Vaihto-oppilaana tarvitset myös kykyä sopeutua vieraan kultuurin arkeen. Sinulla on halua ja taitoa ottaa vastaan isäntäperheen tarjoama ainutlaatuinen ystävyys.
  • Kohdemaan kieltä sinun ei tarvitse osata - opit sen varmasti vuoden aikana.