Isäntäperheitä eri ohjelmiin


Vaihto-oppilaita saapuu Suomen joka puolelta maailmaa. Voit ryhtyä isäntäperheeksi kesäksi, syksyksi tai koko vuoden ajaksi.

Vuosiohjelma


Suomeen tulee vaihto-oppilaita kaikista maanosista: Aasiasta, Afrikasta, Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta, Oseaniasta ja Pohjois-Amerikasta.

Vaihto-oppilaat elävät Suomessa tavallista arkea isäntäperheidensä kanssa ja käyvät suomen- tai ruotsinkielistä lukiota. Monet heistä oppivat vuoden aikana puhumaan sujuvaa suomea tai ruotsia. Syksyllä noin 2-3 viikkoa Suomeen saapumisen jälkeen oppilaat osallistuvat kaikille pakolliselle tulo-orientaatioleirille. Keväällä vaihdon lähestyessä loppuaan AFS järjestää oppilaille loppuorientaatioleirin. Lisäksi helmikuussa vaihto-oppilailla on mahdollisuus osallistua suositulle omakustanteiselle Lapin matkalle.


Vuoden 2016 oppilaat saapuvat 19.8.2016 ja palaavat kotimaihinsa 20.6.2017.

Semesterohjelma


Semester-vaihto-oppilaat viettävät Suomessa syyslukukauden. Nämä oppilaat tulevat pääosin Euroopasta ja Yhdysvalloista.

Vuosioppilaiden tavoin semesteroppilaat osallistuvat isäntäperheidensä kanssa normaaliin arkeen ja käyvät lukiota. Semesteroppilaat osallistuvat samalle tulo-orientaatioleirille syksyllä kuin vuosioppilaatkin. Loppuorientaatioleiri heille järjestetään tammikuussa ennen kotiinpaluuta.

Vuoden 2016 semesteroppilaat saapuvat 19.8.2016 ja palaavat kotimaihinsa 9.1.2017.

Kesäohjelma


Kesävaihto-oppilaat ovat kotoisin Italiasta, Hong Kongista, Malesiasta ja Yhdysvalloista. Viettääpä perheesi kesää kotona, mökillä tai ympäri Suomea reissaten, vaihto-oppilas tuo mukavan lisän perheen kesään. 

Kesällä 2016 kesäoppilaat ovat isäntäperheissä 2.7. - 1.8.2016.

Kaksi kesäohjelmaa pääkaupunkiseudulla


FUTURE LEADERS -ohjelma
Heinäkuussa pääkaupunkiseudulle saapuu uuteen Future Leader -ohjelmaan vaihto-oppilaita Yhdysvalloista. Ohjelma järjestetään yhteistyössä CIMOn ja Suomen USA:n suurlähetystön kanssa. Ohjelma on kuuden viikon mittainen. Ohjelman aikana oppilailla on mm. yristysvierailuja, joten isäntäperheen tulisi asua pääkaupunkiseudulla, tai ainakin hyvien kulkuyhetysksien päässä Helsingistä.

Kesällä 2016 Future Leaders -oppilaat ovat isäntäperheissä 8.7. - 18.8.2016.

LYHYT OHJELMA ELOKUUSSA
Elokuussa pääkaupunkiseudulle saapuu vaihto-oppilaita Italiasta ja Hongkongista, ns. Telecom -oppilaat. Ohjelma on kolmen viikon mittainen. Ensimmäinen viikko oppilailla on vapaa-aikaa yhdessä isäntäperheen kanssa. Sen jälkeen kahden seuraavan viikon aikana he käyvät arkisin AFS:n järjestämää englannin kurssia. Kurssi pidetään Helsingissä. 

Kesällä 2016 Telecom -oppilaat ovat isäntäperheissä 7. - 30.8.2016.