Uusi-Seelanti on saarivaltio, joka koostuu kahdesta pääsaaresta ja lukuisista pienemmistä saarista. Uusi-Seelanti tunnetaan kahdesta eläinlajista: kiivi-linnuista ja lampaista. Lampaiden kasvattaminen on Uudessa-Seelannissa tärkeä elinkeino, ja maassa onkin noin yhdeksän lammasta jokaista ihmistä kohden. Kiivit ovat maan kansallinen tunnuslintu. Joskus sanalla ’kiwi’ viitataan myös uusiseelantilaisiin ihmisiin tai maan kulttuuriin.

Uusi-Seelanti on kaksikulttuurinen maa. Suurin osa uusiseelantilaisista on taustaltaan eurooppalaisia tai maoreja. Monet vaihto-oppilaat sijoitetaan Uudessa-Seelannissa isäntäperheisiin, joilla on maatila. Näissä perheissä arkeen kuuluvat myös tilan työt, esimerkiksi lampaiden ruokkiminen ja heinänteko.

Uusiseelantilaiset nuorista suurin osa on kiinnostunut jostakin urheilulajista, esimerkiksi rugbysta, ultimatesta, vesipoolosta tai kriketistä. Surffaus on myös kovassa suosiossa ja valaiden tähyily Uuden-Seelannin henkeäsalpaavilta rannoilta. Uusiseelantilaisissa kouluissa on käytössä koulupuku, ja opiskelijoiden suhteet opettajiin ovat muodollisemmat kuin Euroopassa.

Ihmiset ja yhteisö

Saatat asua maaseutualueella tai sen lähellä. Uusi-Seelantilaiset rakastavat viettää aikaa ulkona, joten voit olettaa viettäväsi aikaa isäntäperheesi kanssa puutarhassa, rannalla tai vaeltamassa. Muista myös auttaa kotiaskareissa ja ottaa vastuuta omista tekemisistäsi.

We played well today⚽️ #hawerahighschool #hawerahighschoolforthewin #hawerahighschoolgirlssoccerteam #missedsomepeople

A photo posted by Maria Daisy Joensen (@mariadaisyjoensen) on

Koulu

Todennäköisesti menet julkiseen lukioon ja sinulla on kouluaineita, kuten matematiikkaa, englantia, kuvaamataitoa ja tiedettä. Sinulla on myös mahdollisuus opiskella muita aineita, kuten maataloutta, kuvaamista, digitaalista taidetta ja ulkoilua. On myös monia urheilukerhoja, kuten Maori kulttuurikerho, kuoroja ja draamakerhoja, joihin osallistua.

#lemonmeringuepie #afsnz @afsnz @sezzie_eng #desserttime #midwinterchristmas

A photo posted by Chloe Kincaid (@chocoholicbake) on

Ruoka

Monet eri kulttuurit asuttivat Uuden-Seelannin 1800-luvulla ja ruoka on näiden muuttoliikkeiden sekoitus. Paikallinen ruoka tunnetaan nimellä “Pacific Rim” ja se sisältää tuoretta lihaa, maitotuotteita ja ne tuotetaan sulattamalla maailman maut yhteen. Hyviä uutisia lihan ystäville, uusi-seelantilaiset syövät paljon lihaa. On kuitenkin helppoa olla myös kasvissyöjä. Perinteisesti uusi-seelantilaiset rakastavat kalaa ja ranskalaisia ja nauttiat pavlovasta, marenkijälkiruoasta. Kahviloita on paljon ja ulkona syöminen on yleistä.

Ohjelma Kesto Alku/loppu Osallistumismaksu Paikkatilanne Ikäraja
Vuosiohjelma, talvi 2018 Noin 10 kk Tammikuu 2018 -Joulukuu 2018 16 990 € Täynnä 16 vuotta – 17 vuotta 6 kk

Nyt tarjolla myös uusi vuosi- tai lukukausiohjelma Uuteen-Seelantiin!

Tutustu AFS/Study Your Way-ohjelmavaihtoehtoon. Tässä ohjelmassa ikärajahaarukka on laajempi (16-18,5 vuotiaille), koulun voi valita useasta vaihtoehdosta ja monenlaiset allergiat tai muut rajoitteet ovat neuvoteltavissa (saattaa rajoittaa kouluvalikoimaa). Kysy lisätietoja!

Ohjelma Kesto Alku/loppu Osallistumismaksu Paikkatilanne Ikäraja
Vuosiohjelma, talvi 2018 tai kesä 2018 Noin 10 kk Tammi-joulu 2018 tai heinä 2018-huhti 2019 28 800 €

32 800 €

34 800 €

Haku käynnissä 16 vuotta – 18 vuotta 6 kk
Lukukausiohjelma, talvi 2018 tai kesä 2018 Noin 5 kk Tammi-heinä 2018 tai heinä-joulu 2018 18 500 €

20 500 €

21 500 €

Haku käynnissä 16 vuotta  – 18 vuotta 6 kk

Osallistumismaksuun sisältyy tässä ohjelmassa koulun lukukausimaksut sekä isäntäperheen kulukorvaus. Osallistumismaksun lisäksi osanottaja maksaa 800-1 500 € koulupuvusta, koulumateriaaleista, luokkamatkasta jne osanottajan omista valinnoista riippuen.

Koulut:

Hintaryhmä 1: YP 28 800€/SM 18 500€  

Tawa College, Wellington                             http://www.tawacol.school.nz

Wainuioamata High School,

Wainuioamata (lähellä Wellingtonia)                  http://www.wainuiomatahigh.school

Hutt Walley High School (lähellä Wellingtonia)     http://www.hvhs.school.nz

Hintaryhmä 2: YP 32 800€/SM 20 500€

Onslow College (lähellä Wellingtonia)          https://www.onslow.school.nz

Waimea College (lähellä Wellingtonia)                    http://www.waimea.school.nz

Wellington High School. Wellington             http://www.whs.school.nz

Hintaryhmä 3: YP 34 800€/SM 21 500€

Western Springs College (lähellä Aucklandia)  http://www.westernsprings.school.nz

Long Bay College (lähellä Aucklandia)            https://www.longbaycollege.com

Explore the Programs Available in Uusi-Seelanti