Tšekki on sisämaavaltio, jossa ollaan ylpeitä monipuolisesta luonnosta ja monista historiallisista alueista linnoineen. Tšekissä on paljon järviä ja metsää, vuoristoa, kanjoneita, luolia ja hiekkakivimuodostelmia. Pääkaupunki Praha on arkkitehtuuriltaan sekoitus barokkia, jugendia ja Vanhankaupungin keskiajan tyylejä, joka on yltänyt Unescon maailmanperintöluetteloonkin.

Suurin osa vaihto-oppilaista sijoitetaan kyliin ja pikkukaupunkeihin, mutta on mahdollista päätyä isäntäperheeseen, joka asuu esimerkiksi Prahassa.

Tšekkiläisissä kouluissa opettajia kunnioitetaan, ja opettajien ja opiskelijoiden välillä on melko suuri sosiaalinen etäisyys. Oppitunnit ovat pääosin hyvin teoreettisia ja opettajat vaativia. Tšekkiläinen kulttuuri ei poikkea huomattavasti suomalaisesta kulttuurista, joten kulttuurillisiin seikkoihin ei tarvitse kiinnittää erityistä huomiota.

Suurin osa tšekeistä puhuu ainakin jonkin verran englantia, mutta tšekin alkeet on hyvä opetella ennen lähtöä.

Hae nyt!

Read More

A photo posted by RestyN17 (@restyn17) on

Ihmiset

Tsekkiläiset arvostavat suoraa kommunikointia, ystävällisyyttä ja säädyllisyyttä. Tulet huomaamaan, että tsekkiläiset tervehtivät tuntemattomia monissa eri tilanteissa, kuten pienissä liikkeissä, hisseissä ja junassa.

Isäntäperhe ja yhteisö

Tsekkiläisissä perheissä on yleensä enintään kaksi lasta ja he varmasti toivottavat sinut tervetulleeksi. He ovat usein hyvin perhekeskeisiä ja on yleistä että isovanhemmat asuvat samassa talossa. Pienissä kaupungeissa, ihmiset asuvat lähekkäin ja käyvät maaseudulla mökeillään viikonloppuisin.

Koulu

Lukiossa sinun ei tarvitse käyttää koulupukua, mutta on yleistä vaihtaa jalkaan sisäkengät tai läpsykkäät, kun tulet kouluun.

Ruoka

Tsekkiläiset rakastavat ruokaansa, joka on sekoitus saksalaista, unkarilaista ja puolalaista keittiötä. Lihat, perunat ja riisi ovat hyvin suosittuja. Monet kulhot ovat päällystetty paksulla kastikkeella ja vihanneksilla tai hapankaalilla. kuminansiemenet, pekoni ja runsas suola ovat yleisiä mausteita. Vaikka liha on todella suosittua Tsekeissä, vegetarismi on myös melko suosittua.

Ohjelma Kesto Alku/loppu Osallistumismaksu Paikkatilanne Ikäraja
Vuosiohjelma, syksy 2018 Noin 11 kk Elokuu 2018 -Heinäkuu 2019 7 890 € Haku käynnissä 15 vuotta – 18 vuotta 6 kk
Vuosiohjelma, syksy 2017 Noin 11 kk Elokuu 2017 -Heinäkuu 2018 Kysy AFS-toimistosta Haku päättynyt 15 vuotta  – 18 vuotta 6 kk

Explore the Programs Available in Tšekki

Czech Republic

Tšekki ohjelmat

  • DestinationTšekki
  • Durations8 kuukautta tai enemmän
  • Cost7 890 €
  • Program Dates
    • Aug 2017 - Jul 2018
    • Aug 2018 - Jul 2019