Sveitsi on poliittisesta puolueettomuudestaan ylpeä maa, jossa vuoret ja ulkoilmaelämä ovat tärkeä osa ihmisten arkea. Sveitsi tunnetaan Alpeista, kelloista, suklaasta ja aikaansaavista ihmisistä.

Sveitsiläinen koulu on laadukas, ja myös ulkomaalaisten opiskelijoiden odotetaan opiskelevan tosissaan.  Sveitsiin lähteviltä vaihto-oppilailta vaaditaan hyviä arvosanoja ja korkeaa motivaatiota. Kurssien suhteen ei käytännössä ole valinnaisuutta. Sveitsissä ei käytetä koulupukuja.

Sveitsissä on neljä virallista kieltä: saksa, ranska, retoromaani ja italia. Suurin osa vaihto-oppilaista sijoittuu saksankielisiin perheisiin, mutta saksaa koulussa oppineet huomaavat pian, että sveitsinsaksan ääntämys ja osin myös oikeinkirjoitus poikkeaa varsin paljon ns. yläsaksasta.  Saksankieliselle alueelle lähteviltä odotetaan saksan kielen taitoa, ja ranskankieliselle alueelle vaaditaan vähintään kahden vuoden ranskan kielen opinnot.

Ihmiset ja yhteisö

Tulet todennäköisesti asumaan saksankielisellä esikaupunkialueella, mutta jotkut oppilaat sijoitetaan myös maaseutu- tai kaupunkialueille. Sveitsiläiset perheet voivat olla hyvin erilaisia, mutta useimmat ovat kovia työskentelemään ja säästeleväisiä, yhden tai kahden lapsen kanssa. Monissa perheissä on eläimiä, kissa tai koira. Viikonloppuisin käydään usein sukulaisilla kylässä.

A photo posted by Lucia Bonazzi (@lucia_bonazzi) on

Koulu

Sveitsiläiset oppilaat ovat hyvin motivoituneita ja kurinalaisia, mitä tulee opiskeluun ja koulujärjestelmä on hyvin kilpailullinen. Tavallisesti päivä alkaa kahdeksan maissa ja päättyy noin kuudelta. Keskiviikkoisin päivät loppuvat jo iltapäivällä. Kouluissa on joitain pakollisia aineita, kuten kansallinen ja ulkomaiset kielet, matematiikka, luonnontieteet, humanismi, yhteiskuntatiede ja kuvataide/musiikki.

A photo posted by Irene Grossetto (@gin90611) on

Ruoka

Terveelliset ateriat ovat tärkeitä sveitsiläisille ja sen keittiö on ranskalaisen ja saksalaisen vuoristokeittiön liitos. Yksi suosituimmista annoksista on fondue, eli sulatettua juustoa valkoviinillä, jota syödään leipäkuutioiden kanssa. Rosti eli rapea, paistettu ja silputtu peruna on sveitsiläis-saksalainen kansallisannos. Sveitsiläistä suklaata pidetään herkullisena ympäri maailmaa.

Ohjelma Kesto Alku/loppu Osallistumismaksu Paikkatilanne Ikäraja
Vuosiohjelma, syksy 2018 Noin 11 kk Elokuu 2018 -Heinäkuu 2019 10 990 € Haku käynnissä 16 vuotta – 18 vuotta 5 kk
Vuosiohjelma, syksy 2017 Noin 11 kk Elokuu 2017 -Heinäkuu 2018 Kysy AFS-toimistosta Haku päättynyt 16 vuotta  – 18 vuotta 5 kk
Hae nyt!

Explore the Programs Available in Sveitsi

Lucas Gontijo, Switzerland

Sveitsi ohjelmat

  • DestinationSveitsi
  • Durations8 kuukautta tai enemmän
  • Cost10 990 €
  • Program Dates
    • Aug 2017 - Jul 2018
    • Aug 2018 - Jul 2019