Slovakia on pieni vuoristoinen maa, joka on ollut itsenäinen vuodesta 1993 lähtien. Vaihto-oppilaat ihastuvat usein Slovakian maaseutuun, erityisesti vuoriin ja kansallispuistoihin. Slovakialaiset rakastavat perinteitä, ja juhlapyhien ympärille sijoittuu useita mielenkiintoisia perinnäistapoja.

Slovakialaisissa kouluissa opettajat ovat autoritäärisiä hahmoja ja kuri on tiukka. Käytössä ei ole kuitenkaan koulupukuja.

Slovakki on slaavilainen kieli, ja se on hyvin lähellä tšekin kieltä. Tšekkoslovakian aikana oli yleinen tapa kommunikoida niin, että keskustelussa yksi osapuoli puhui slovakkia ja toinen tšekkiä. Pohjoismaissa on vain yksi yliopisto, jossa voi opiskella slovakkia, joten jos haluaa itselleen edun harvinaisen kielen osaamisesta, kannattaa lähteä Slovakiaan.

Ihmiset ja yhteisö

Saatat asua pienessä kaupungissa tai kylässä. Perheen kanssa käydään elokuvissa, kiipeilemässä, retkeilemässä ja osallistutaan paikallisiin juhliin ja muihin kulttuuritapahtumiin.

Photo By Kurt Bauschardt
Photo By Kurt Bauschardt

Koulu

Tulet todennäköisesti menemään lukioon, joka valmistaa oppilaita yliopistoon. Slovakiassa koulupäivät ovat yleensä ma-pe 8.00-14.30. Koulu saattaa tuntua melko kaavamaiselta. Lukujärjestyksesi sisältää slovakiaa, kahta toista kieltä, historiaa, kuvataidetta ja kulttuuria, liikuntaa, matematiikkaa, biologiaa, kemiaa ja fysiikkaa.

Photo by Dushan Hanuska
Photo by Dushan Hanuska

Ruoka

Slovakialainen ruoka sisältää monesti lihaa perunoilla tai muilla lisukkeilla. Kansallinen annos on “bryndzove halusky”, (perunakokkareita juustolla ja pekonilla). Voit myös odottaa saavasi paljon leipää ja vihanneksia monien aterioiden yhteydessä. Kokeile myös herkullisia leivoksia ja makeisia. Vegetarismi ei ole kovin yleistä, mutta on mahdollista olla syömättä lihaa.

Ohjelma Kesto Alku/loppu Osallistumismaksu Paikkatilanne Ikäraja
Vuosiohjelma, syksy 2018 Noin 11 kk Elokuu 2018 -Heinäkuu 2019 7 250 € Haku käynnissä 16 vuotta 6 kk – 18 vuotta
Vuosiohjelma, syksy 2017 Noin 11 kk Elokuu 2017 -Heinäkuu 2018 Kysy AFS-toimistosta Haku päättynyt 16 vuotta  6 kk – 18 vuotta
Hae nyt!

Explore the Programs Available in Slovakia

Nezbudská Lúčka, Slovakia, Branislav Knappek

Slovakia ohjelmat

  • DestinationSlovakia
  • Durations8 kuukautta tai enemmän
  • Cost7 250 €
  • Program Dates
    • Aug 2017 - Jul 2019
    • Aug 2018 - Jul 2019