Ruotsi on AFS:n maavalikoimassa jälleen monen vuoden tauon jälkeen. Siellä ovat lähes kaikki suomalaiset vierailleet ja jokaisella on jonkinlainen käsitys maasta, mutta vain harva meistä on päässyt toden teolla tutustumaan rakkaaseen naapuriimme ja ruotsalaiseen kulttuuriin.

Ruotsin kuningaskunta on pinta-alaltaan Euroopan viidenneksi suurin maa. Etelässä ja rannikolla vallitsee lämminkesäinen mannereurooppalainen ja pohjoisessa lähes arktinen mannerilmasto. Vaihto-oppilaat sijoittuvat eri puolille Ruotsia.

Ruotsi on Euroopan Unionin jäsen, mutta valuuttana se käyttää edelleen kruunua. Maahanmuuton ansiosta Ruotsi on hyvin monikulttuurinen maa, sillä sen asukkaista noin 20%:lla on juuret Ruotsin ulkopuolella. Ruotsin lisäksi maassa on viisi virallista vähemmistökieltä, jotka ovat suomi, meänkieli, saame, romani ja jiddis. Ruotsiin voit hyvin lähteä vaihto-oppilaaksi kouluruotsin pohjalta.

Ihmiset ja yhteisö

Ruotsissa kaupungit ovat väkirikkaita ja moderneja, ne säilyttävät silti vanhan hurmansa keskiaikaisten katujen ja arkkitehtuurin takia. Kunnioitus lasten ja aikuisten välillä opitaan jo lapsena. Ruotsalaiset arvostavat vapautta ja vastuuvelvollisuutta, joten muista vastuusi kotona ja koulussa. Kotiaskareet jaetaan usein perheen kesken, etenkin pienissä taloissa.

Koulu

Ruotsissa koulu alkaa elokuun keskivaiheessa ja loppuu kesäkuun puolessa välissä. Koulu alkaa yleensä 8.00 ja loppuu 15-16.00. Lukujärjestyksesi määritellään kiinnostuksen kohteidesi mukaan. Ruotsalaiset koulut tarjoavat monenlaisia aineita, mutta tiede ja humanismi ovat ensisijaisia monille. Ei väliä mihin keskityt eniten, mutta muista valita ainakin ruotsi, englanti ja matematiikka.

Ruoka

Yleiset ruotsalaiset ateriat koostuvat perunoista, juustosta, merenelävistä, lihasta, tuoreista kasviksista, salaatista ja voileivistä. Lihapullat, puolukat ja savustettu lohi ovat myös yleisiä herkkuruokia.

Ohjelma Kesto Alku/loppu Osallistumismaksu Paikkatilanne Ikäraja
Vuosiohjelma, syksy 2018 Noin 11 kk Elokuu 2018 – Heinäkuu 2019 8 890 € Haku käynnissä 15 vuotta 8 kk  – 18 vuotta
Vuosiohjelma, syksy 2017 Noin 10 kk Elokuu 2017 -Kesäkuu 2018 Kysy AFS-toimistosta Täynnä 15 vuotta 8 kk – 18 vuotta
Hae nyt!

Explore the Programs Available in Ruotsi

AFS USA

Ruotsi ohjelmat

  • DestinationRuotsi
  • Durations8 kuukautta tai enemmän
  • Cost8 890 €
  • Program Dates
    • Aug 2017 - Jul 2018
    • Aug 2018 - Jul 2019