Ranska tunnetaan korkeakulttuurin maana, jossa elokuva, kirjallisuus, kuvataide, musiikki, arkkitehtuuri ja korkeatasoinen ruokakulttuuri kukoistavat. Ranska on maantieteellisesti verrattain suuri, ja sen alueella asuu yli 66 miljoonaa ihmistä. Ranska ulottuu Pohjanmereltä Välimerelle, joten maahan mahtuu rantamaisemaa, vuoristoa (Euroopan korkein vuori Mont Blanc on Ranskassa) sekä alavaa tasankoa, Pariisia unohtamatta.

Ranskassa käydään koulua yleensä ottaen kahdeksasta viiteen ja yleensä välissä on pidempi lounastauko. Koulussa vaihto-oppilaskin sijoitetaan osaksi jotakin luokkaa, jossa kaikki noudattavat samaa lukujärjestystä. Viikonloppuisin ranskalaiset nuoret viettävät usein läheisissä puistoissa ja/tai kahviloissa. Jalka- ja koripallo ovat yleisiä harrastuksia rankalaisille.

Ranskaan lähtevien vaihto-oppilaiden tulee osata kieltä jo ennestään jonkin verran. Kielitaito on erittäin hyödyllinen jo siitä syystä, että suurin osa ranskalaisista puhuu huonosti vieraita kieliä.

Kysyttävää Ranskasta kohdemaana? Ota yhteyttä kohdemaaguruun!

A post shared by Alisa Valtonen (@alisavaltonen) on

Alisan vuoden kohokohdat:

 1. uusien ystävien saaminen
 2. Pariisissa käyminen kavereiden kanssa
 3. hostperheen kanssa tehdyt matkat Saksaan ja Belgiaan.

Alisa kertoo mielellään lisää vaihtokokemuksestaan Ranskassa. Ota yhteyttä Instagrammin tai whatsappin kautta!

A photo posted by AFS France (@afs_france) on

Isäntäperhe ja yhteisö

Perheesi tulee tervehtimään sinua todennäköisesti poskisuukoin. Tyytyväisyys ja kiitollisuus on arvostettavaa näyttää muille. Muista auttaa perhettäsi kotiaskareissa päivittäin.

Koulu

Koulupäivät alkavat yleensä 8.00 ja loppuvat 17-18.00, keskiviikot ovat yleensä vain puolipäiväisiä. Saatat osallistua tunneille myös lauantai-aamuisin. Normaalisti oppilailla on 2 viikon loma 6 viikon koulujaksoa kohden.

Ruoka

Ruoka on hyvin tärkeää ranskalaisille. Silloin kun he eivät ole syömässä, he rakastavat ruoasta puhumista. Ranskalaiset pitävät erilaisista juustoista, maksapateesta, etanoista, krepeistä ja cassouletista (papuja ja lihaa). Ranskalaiset leivonnaiset ja juustot ovat myös kuuluisia ympäri maailmaa.

Löydä oma ohjelmasi

Eiffel Tower, France

Ranska ohjelmat

 • KohdemaaRanska
 • Ohjelman kestoUseita ohjelmia
 • Osallistumismaksu7 890 € - 9 890 €
 • Ohjelman kesto
  • Sep 2018 - Feb 2019
  • Sep 2018 - Jul 2019
  • Sep 2019 - Feb 2020
  • Sep 2019 - Jul 2020