Puola on Itä-Euroopassa ns. “euroopan sydämessä” sijaitseva maa, jossa asustaa n. 38,2 miljoonaa asukasta. Sen virallinen kieli on puola. Puola tunnetaan pitkästä ja vaikeasta historiastaan, mutta myös kauniista historiallisista nähtävyyksistään.
Puolassa voi kokea lomarannat Itämerellä, kuin myös laskettelun vuoristokylä Zakopanessa. Suurin osa Puolaa kuuluu Pohjois-Euroopan alankoalueeseen. Kumpuilevaa alankoa halkovat suuret joet. Hienoja maisemia on matalalla, hiekkaisella Itämeren rannalla. Hiekkadyynit ja kynnäkset muodostavat kauniin merenrantamaiseman.
Puolalaiset ovat melko yhtenäinen kansa ja rakastavat leivonnaisia, joten kahviloita onkin melkein joka kadunkulmassa. Puolalaisista leivonnaisista ehdottomia maistettavia ovat ainakin tumman mausteiset piparkakut eli piernikit.
Puolassa koulua on muokattu eurooppalaisempaan suuntaan ja se on hyvin samanlainen kuin muissakin maissa. Koulussa ollaan 7-13 vuotiaana, jonka jälkeen jatketaan erilaisiin jatko-opiskelupaikkoihin.

Dziewczyny, które uwielbiają przygody! #Polishgirls #forest #Fun #siostra #afseffect #afspolska 🌳🌲🇵🇱

A photo posted by Laura Esposito (@__lauraesposito) on

Isäntäperhe ja yhteisö

Perheet kokoontuvat yleensä sunnuntaisin lounaalle sukulaistensa kanssa. Puola on katolilainen maa ja he ovat yleensä hyvin uskonnollisia. Puolalaiset nuoret ovat myös melko itsenäisiä.