Latvia on yksi Baltian maista, ja se on sijaintinsa ansiosta toiminut läpi historiansa eräänlaisena siltana idän ja lännen välillä. Latvialaisessa kulttuurissa on piirteitä niin slaavilaisesta perinteestä kuin länsieurooppalaisuudestakin.

Latvian ympäristölle tyypillisiä asioita ovat tasangot, matalat mäet, laaksot, pienet järvet, metsät, meren läsnäolo ja villieläinten runsaus.

Monet koulut tarjoavat oppiaineiden lisäksi myös kouluajan ulkopuolista toimintaa. Etenkin pienillä paikkakunnilla koulut ovat usein myös nuorten sosiaalisen elämän keskuksia. Tyypillisimpiä aktiviteetteja ovat esimerkiksi kuoro, tanssiminen, uiminen, koripallo tai talviurheilulajit. Latvia on myös tunnettu kansantansseistaan.

Latvian virallinen kieli on latvia, mutta venäjää puhuu äidinkielenään noin 40 % väestöstä. Suurin osa vaihto-oppilaista sijoitetaan latviankielisiin isäntäperheisiin, mutta osa perheistä on myös venäjänkielisiä.

Isäntäperhe ja yhteisö

Latvialaiset perheet tykkäävät käydä mökeillään lomilla ja viikonloppuisin. Sukulaisia asuu monesti samassa talossa.

tautas tērpa.

A photo posted by เจนเจน่า. (@jenjeina) on

Koulu

Latviassa lukio on auki syyskuusta toukokuuhun, (ma-pe 8.00-15.00). Latvialaisissa kouluissa puhutaan joko venäjää tai latviaa.

Ruoka

Ruokahetki on perheelle tärkeää aikaa, joten silloin on hyvä olla kotona. Latvialainen ruoka vaihtelee alueen mukaan. Liha ja perunat ovat tärkeä osa ateriaa yhdessä pasteijan, savustetun kalan, maitotuotteiden, kananmunien ja viljan kanssa. Keitot ja makkarat ovat myös suosittuja. Kesällä ja syksyllä tehdään paljon marjapiirakoita ja torttuja.

kinda miss this corner #piyamninlatvia

A photo posted by PIYAPAT M. (@piyamn) on

Ohjelma Kesto Alku/loppu Osallistumismaksu Paikkatilanne Ikäraja
Vuosiohjelma, syksy 2018 Noin 11 kk Elokuu 2018 – Heinäkuu 2019 7 250 € Haku käynnissä 15 vuotta 5 kk – 18 vuotta
Vuosiohjelma, syksy 2017 Noin 11 kk Elokuu 2017 –Heinäkuu 2018 Kysy AFS-toimistosta Haku päättynyt 15 vuotta 5 kk – 18 vuotta
Hae nyt!

Explore the Programs Available in Latvia

Aerial view of Old Town and Daugava, Riga, Latvia

Latvia ohjelmat

  • DestinationLatvia
  • Durations8 kuukautta tai enemmän
  • Cost7 250 €
  • Program Dates
    • Aug 2017 - Jul 2018
    • Aug 2018 - Jul 2019