Italian lippulaivat maailmalla ovat ruokakulttuuri ja muoti. Pizza on levinnyt joka puolelle maailmaa, eikä pastakaan ole mitenkään tuntematonta. Tietenkin italialaisessa kulttuurissa on paljon muutakin: mieletön Rooman historia Euroopan valtiaina, hautautunut kaupunki Pompeiji, italialaisten intohimo jalkapalloon, hurja liikenne, sosiaaliset ja äänekkäät italialaiset sekä jäätelö. 

Italialaisissa kouluissa opiskeleminen otetaan tosissaan, ja vaihto-oppilailtakin odotetaan korkeaa motivaatiota opiskeluun.  Koulua on maanantaista lauantaihin.

Italialaiset puhuvat vilkkaasti ilmeillen ja elehtien. Italialaiset ovat yleensä hyvin perhekeskeisiä, ja isäntäperheissä vaihto-oppilaat otetaan avosylin vastaan perheenjäseniksi.

 

 

Katso AFS Italian tekemä video, jossa esiintyvät Etelä-Italiassa asuneet vaihto-oppilaat (mukana myös muutama suomalainen).

 

AFS Italian vapaaehtoisten ovat tehneet videon, jossa italialaiset isäntäperheet kertovat päätöksestään ottaa vaihto-oppilas kotiinsa ja vaihtovuoden kulumisesta.

Nothing you wear is more important than your smile. 😄

A photo posted by Nurfarwizah Thiang (@zahthiang) on

Isäntäperhe ja yhteisö

Italian perheissä monet eri sukupolvet asuvat monesti saman katon alla, eli perhe on suuri. Ruokailuhetket ovat sosiaalisia tapahtumia ja ne kestävät viikonloppuisin ja lomilla yleensä monia tunteja. Keskustelut voivat olla hyvin intohimoisia ja kovaääniset keskustelut suurin elein kuuluvat Italialaiseen kulttuuriin.

Ruoka

Italialaisille ruoka on nautinnon ja tyydytyksen lähde, jonka he nauttivat perheen ja ystävien kesken. Ole valmis suuriin annoksiin, vahvaan kahviin ja maukkaisiin herkkuihin. Herkulliset leivät, juustot ja vertaansa vailla olevat pizza ja pasta ovat tämän keittiön perusta, unohtamatta kuitenkaan mereneläviä, lihaa ja tuoreita kasviksia. Jälkiruoaksi on monia vaihtoehtoja, kuten tunnettua tiramisua.

Ohjelma Kesto Alku/loppu Osallistumismaksu Paikkatilanne Ikäraja
Vuosiohjelma, syksy 2018 Noin 10 kk Syyskuu 2018 – Heinäkuu 2019 8 890 € Haku käynnissä 15 vuotta 3 kk – 17 vuotta 9 kk
Lukukausiohjelma, talvi 2018 Noin 5 kk Tammikuu 2018 -Heinäkuu 2018 7 990 € Haku käynnissä 15 vuotta 3 kk – 17 vuotta 9 kk
Vuosiohjelma, syksy 2017 Noin 10 kk Syyskuu 2017 – Heinäkuu 2018 Kysy AFS-toimistosta Haku päättynyt 15 vuotta 3 kk – 17 vuotta 9 kk
Hae nyt!

Löydä oma ohjelmasi

Italy

Italia ohjelmat

  • KohdemaaItalia
  • Ohjelman kestoUseita ohjelmia
  • Osallistumismaksu7 990 € - 8 890 €
  • Ohjelman kesto
    • syys 2017 - heinä 2018
    • tammi 2018 - heinä 2018
    • syys 2018 - heinä 2019