Intia on asukasluvultaan maailman toiseksi suurin maa, ja Intiassa vietetyn ajan jälkeen Suomessa voi näyttää oudon autiolta. Ganges-joen ja Himalajan maassa voi nähdä näyttävän sekoituksen eri kulttuureja, uskontoja, perinteisiä sareja ja tietenkin modernia elämää isoimmissa kaupungeissa.

Intialainen ruoka on runsasta, värikästä ja mausteista, ja ruoanvalmistus alkaa usein  mausteiden hienontamisesta. Hyvin suuri osa intialaisista perheistä syö kasvisruokaa. Nautaa ei syö juuri kukaan, sillä lehmä on hinduille pyhä.

Intiassa on 22 hallinnon kieltä ja satoja muita kieliä. Historiallisista syistä Intiassa puhutaan laajalti englantia, ja englanti onkin myös vaihto-oppilaiden pääasiassa käyttämä kieli. Myös koulut ovat englanninkielisiä. Maahan saapumisen jälkeen vaihto-oppilaat osallistuvat lyhyelle kielikurssille, jolla opitaan perusteet siitä kielestä, mitä kyseisellä alueella puhutaan.

Vaihto-oppilaat voivat Intiassa halutessaan majoittua myös sisäoppilaitoksissa viikon aikana ja viettää viikonloput isäntäperheissä. Intialaiset nuoret listasivat lempipuuhikseen urheilun katsominen, urheilemisen, elokuvien katselun, rannalla olon ja shoppailun. Intialaiset ottavat opiskelun tosissaan, ja vaihto-oppilaankin kannattaa olla koulussa ahkera jo joukkoon sopeutumisen vuoksi. 

Ihmiset Intiassa

Nöyryys, väkivallattomuus ja vanhempien kunnioitus ovat yleispäteviä arvoja Intiassa. Intialaiset yleisesti ottaen keskittyvät täyttämään koko yhteisön tai perheen yhteisen tarpeen kuin yksilön. Intialaiset eivät myöskään kieltäydy suoraan esimerkiksi kahvikutsusta, vaan kieltäytyminen tehdään epäsuorasti ja mahdollisimman kohteliaasti. Kasvissyönti on hyvin yleistä.

A photo posted by Kate Gilbert (@kaaycoo) on

Ruoka

Ruoka on iso osa intialaista kulttuuria. Yhteiset ruoka-ajat ovat loistava aika viettää aikaa oman perheen kanssa ja tutustua heihin. Intialaisessa keittiössä käytetään monipuolisesti vihanneksia, papuja ja riisiä ja ruoka maustetaan rohkealla kädellä.

A photo posted by Kat Lewis (@lewis.kat) on

Ohjelma Kesto Alku/loppu Osallistumismaksu Paikkatilanne Ikäraja
Vuosiohjelma, syksy 2018 Noin 11 kk Heinäkuu 2018 – Toukokuu 2019 8 990 € Haku käynnissä 15 vuotta 6 kk – 17 vuotta 6 kk
Vuosiohjelma, syksy 2017 Noin 11 kk Heinäkuu 2017 – Toukokuu 2018 Kysy AFS-toimistosta Haku päättynyt 15 vuotta 6 kk – 17 vuotta 6 kk
Hae nyt!

Löydä oma ohjelmasi

India, AFS USA

Intia ohjelmat

  • KohdemaaIntia
  • Ohjelman kesto8 kuukautta tai enemmän
  • Osallistumismaksu8 990€
  • Ohjelman kesto
    • heinä 2017 - touko 2018
    • heinä 2018 - touko 2019