Hongkong on yksi tärkeimmistä maailmankaupan keskuksista. Aluetta leimaa vahvasti kansainvälisyys ja toisaalta vanhat kiinalaiset perinteet. Itse asiassa Hongkongissa osa perinteistä on voinut säilyä paremmin kuin muualla Kiinassa, sillä kommunismi ja ns. kulttuurivallankumous ei ulottunut Britannian hallinnoimaan Hongkongiin asti. Nykyään Hongkong kuuluu Kiinalle, mutta sillä on suhteellisen korkea autonomia.

Koulut Hongkongissa ovat korkeatasoisia, ja vaihto-oppilaalta odotetaan vahvaa opiskelumotivaatiota. Osassa kouluista opetus on englanniksi, mutta vaihto-oppilaita sijoitetaan myös kiinankielisiin kouluihin.

Hongkongissa puhutaan enimmäkseen kantonin kiinaa, jonka opiskeluun panostaminen kannattaa aloittaa heti maahan saapumisen jälkeen. Hyvä englannin kielen taito auttaa kuitenkin alkuun, sillä historiallisista syistä suurin osa Hongkongin asukkaista puhuu ja ymmärtää ainakin jonkin verran englantia.

 

Tutustu venäläisen Igor Kondrichin vaihtovuoteen Hongkongissa.

Tutustu itävaltalaisen Christian Balkan vaihtovuoteen Hongkongissa

Tutustu Javier Martinezin vaihtovuoteen Hongkongissa.

Suomalainen Emma, italialainen Nello, norjalainen Elouise ja sveitsiläinen Maya esittävät vaihtovuoden yleisimpiä stereotypioita ja tuntemuksia tässä videossa.

Koulu

Kouluvuosi on syyskuusta heinäkuuhun, ja koulua on noin kahdeksan tuntia päivässä. Koulupuku on käytössä useimmissa kouluissa.

First day of school ✔

A photo posted by Margherita Dugnani (@margherita_dugnani) on

Ruoka

Hongkongilainen ruokavalio koostuu tyypillisesti kalasta, lihasta, kasviksista, riisistä ja nuudelista. Wokkiruoka on yleistä. Useimmat opiskelijat tuovat eväät (riisi ja liha) kouluun kotoa.

A photo posted by 嚴君意 (@chiaradugo99) on

Ohjelma Kesto Alku/loppu Osallistumismaksu Paikkatilanne Ikäraja
Vuosiohjelma, syksy 2018 Noin 10 kk Elokuu 2018 – Kesäkuu 2019 8 990 € Haku käynnissä 15 vuotta – 17 vuotta
Hae nyt!

Löydä oma ohjelmasi

Hong Kong

Hong Kong ohjelmat

  • KohdemaaHongkong
  • Ohjelman kesto8 kuukautta tai enemmän
  • Osallistumismaksu8 990 €
  • Ohjelman kesto
    • elo 2017 - kesä 2018
    • elo 2017 - kesä 2019