Filippiinit on saarivaltio, joka käsittää yli 7000 saarta. Maa oli Espanjan hallinnon alla 1565-1898, minkä jälkeen maa kuului Yhdysvalloille vuoteen 1946 asti. Tämän historian tuloksena filippiiniläisessä kulttuurissa on paljon latinalaisamerikkalaisia piirteitä ja maan toinen virallinen kieli on englanti. Muista Aasian maista Filippiinit poikkeaa myös uskonnollisesti: maan valtionuskonto on katolilaisuus.

Filippiinien toinen virallinen kieli englannin ohella on filipino, joka on oikeastaan takalogin kielen muoto. Filippiineillä vaihto-oppilaalla on siis mahdollisuus parantaa englannin kielen taitoaan ja samaan aikaan opetella jotakin takalogin kielen muodoista sen mukaan, mitä isäntäperheessä puhutaan.

Filippiiniläisissä kouluissa käytetään koulupukua. Suurin osa opetuksesta tapahtuu englanniksi. Paikallisista nuorista suurin osa kuuluu johonkin paikalliseen yhditykseen tai kirkon järjestöön.

Suomesta on ollut Filippiineillä vaihdossa muun muassa Alina Karvonen.

Alina vietti vuoden 2015 Filippiinien paratiisimaisemissa kokien bussin katolla matkustamisen, pitkät koulupäivät ja ennen kaikkea vieraanvaraiset ja alati auttavaiset filippiiniläiset.

Alinalle rakkaimmat muistot liittyvät juuri perheen yhdessä viettämään aikaan. Alinan isäntäperhe otti hänet heti kuin yhdeksi tyttäreksi ja useimmat aktiviteetit tehtiin koko perheen voimin. ”Minulla ei ollut mitään ongelmaa kotiutumisen suhteen, koska perheeni oli niin ihana. Olemme edelleen yhteydessä viikoittain.”

Filippiinien AFS-toimisto oli auttavainen ja ennen kaikkea innoissaan suomalaisesta vaihto-oppilaasta. Alinan mukaan filippiiniläiset ovat ystävällisiä ja herttaisia, mutta kovia myös juoruamaan. Puoli kiloa hedelmiä ja vihanneksia hän sai täyteen jo aamupalapöydässä ja neljän tunnin viikottaisilla kirkkoistunnoilla sai helposti täytettyä päiväkirjaa.

 

Ohjelma Kesto Alku/loppu Osallistumismaksu Paikkatilanne Ikäraja
Vuosiohjelma, syksy 2018 Noin 10 kk Heinäkuu 2018 – Toukokuu 2019 8 990 € Haku käynnissä 15 vuotta – 17 vuotta 5 kk
Hae nyt!

Löydä oma ohjelmasi

photo-1464757494038-157e877f60d4

Filippiinit ohjelmat

  • KohdemaaFilippiinit
  • Ohjelman kesto8 kuukautta tai enemmän
  • Osallistumismaksu8 990€
  • Ohjelman kesto
    • heinä 2017 - touko 2018
    • heinä 2018 - touko 2019