Espanja tunnetaan flamencon rytmeistä ja aurinkorannoista. Kulttuurisesti maa on rikas, minkä kehitykseen ovat vaikuttaneet monet eri kansat ja perinteet. Espanjassa pääsee tutustumaan niin paikalliseen keittiöön, perhekeskeiseen elämäntyyliin, näyttävään arkkitehtuuriin ja tietenkin musiikkiin.

Espanjassa koulussa saa yleensä valita linjan, jonka aineita pääasiassa opiskelee. Suuntautumisvalintoja ovat humanistiset aineet, luonnontieteelliset aineet ja tekniset aineet. Jalkapallo on jokaisen espanjalaisen mielenkiinnonkohde. 

Espanja on monikielinen yhteiskunta. Espanjan lisäksi virallisia kieliä ovat katalaani, baski ja galego, mutta espanjan kielen taitoa pidetään espanjalaisten oikeutena ja velvollisuutena. Vaihto-oppilas oppii siis vaihtonsa aikana espanjaa, mutta hyvällä onnella voi oppia toisenkin kielen. Espanjalaisilla on usein hyvin voimakas paikallisidentiteetti, jonka vaihto-oppilaskin pian omaksuu.

Ihmiset ja yhteisö

Monet perheet syövät lounaan ja illallisen yhdessä. Saat nauttia pitkistä aterioista ja keskipäivän siestasta (jolloin voit mennä kotiin lounaalle tai ottaa lyhyet päiväunet). Sukulaiset vierailevat toistensa luona usein, erityisesti viikonloppuisin isolla tapaamisella.

A photo posted by AFS MIL 🇧🇪 (@afsmil) on

Kieli

Espanjalla on 5 virallista kieltä: katalaani, galego, aragonia, baski ja espanja. Monet ihmiset ovat Espanjassa monikielisiä, mutta espanja on pakollinen kaikissa kouluissa, joten sinulla ei pitäisi olla ongelmia opiskella espanjaa.

A photo posted by Josh Mayo (@jvamayo) on

Ruoka

Vaikka jokaisella alueella Espanjassa on omat ruokatyylinsä niin Espanjalainen keittiö on yleisesti välimerellinen, johon kuuluu oliiviöljyt, tomaatti, valkosipuli, sipuli ja paprika. Lounas on päivän tärkein ateria ja se syödään yleensä iltapäivällä, kun taas illallinen saattaa olla vasta 21 aikaan, jotta koko perhe voi syödä yhdessä. Kalaa ja mereneläviä menee paljon, mutta punaista- ja porsaanlihaa syödään myös melkeinpä joka päivä. Perinteisen espanjalaisen tapaksen kanssa voit kokeilla monia erilaisia ruokia. Äläkä unohda paellaa (riisiä vihanneksilla ja merenelävillä) ja gazpachoa (kylmä tomaattikeitto).

Ohjelma Kesto Alku/loppu Osallistumismaksu Paikkatilanne Ikäraja
Vuosiohjelma, syksy 2018 Noin 10 kk Syyskuu 2018 – Heinäkuu 2019 10 990 € Haku käynnissä 15 vuotta – 17 vuotta 6 kk
Vuosiohjelma, syksy 2017 Noin 10 kk Syyskuu 2017 – Heinäkuu 2018 Kysy AFS-toimistosta Täynnä 15 vuotta – 17 vuotta 6 kk
Hae nyt!

Löydä oma ohjelmasi

AFS Espanja

Espanja ohjelmat

  • KohdemaaEspanja
  • Ohjelman kesto8 kuukautta tai enemmän
  • Osallistumismaksu10 990 €
  • Ohjelman kesto
    • syys 2017 - heinä 2018
    • syys 2018 - heinä 2019