Belgia on tunnettu hyvästä suklaasta ja pääkaupungistaan Brysselistä, joka on Euroopan hallinnollinen keskus. Etelä-Belgian Valloniassa puhutaan ranskaa ja pohjoisen Flanderissa hollantia. Bryssel oli alun perin hollanninkielinen, mutta muuttoliikkeen myötä suurin osa brysseliläisistä puhuu äidinkielenään ranskaa. Belgia on turvallinen maa, jossa köyhien osuus maailman väestöstä on maailman pienin.

Belgiassa on monenlaista toisen asteen koulutusta. Suuri osa on lukiota vastaavia yleissivistäviä kouluja ja ammattiin valmistavia oppilaitoksia, mutta Belgiassa on myös näiden kahden välimuoto, jossa on enemmän käytännönläheisyyttä. Koulu ei kuitenkaan valmistuta ammattiin. Joissain koulussa keskitytään yleissivistävän koulutuksen lisäksi taiteisiin.

Flanderissa puhutaan hollantia, ja siellä odotetaan vaihto-oppilaiden opiskelevan kieltä ahkerasti. Englanti auttaa kuitenkin kielenopiskelun alkuun.

Ihmiset ja yhteisö

Belgialaiset ovat suvaitsevia, joustavia, vaatimattomia ja avarakatseisia. He arvostavat yksityisyyttä, nauttivat turvallisesta ja miellyttävästä elämästä, työskentelvät ahkerasti ja heillä on hyvä itsekuri. Julkinen liikenne Belgiassa on hyvin suunniteltua ja turvallista, joka mahdollistaa sinua tutustumaan isäntämaahasi paremmin, aina kun saat siihen mahdollisuuden. Pyöräily on myös hyvin yleistä.

Koulu

Koulu alkaa yleensä 8.00 ja päättyy 16-17.00, paitsi keskiviikkona, kun se loppuu jo ennen iltapäivää. Ahkerasti opiskelu ja akateeminen menestys ovat yleisiä Belgiassa. Yleisimmät kouluaineet ovat flaamin kieli, matematiikka, historia, maantiede, tieteet, uskonto, etiikka ja liikunta.

Ohjelma Kesto Alku/loppu Osallistumismaksu Paikkatilanne Ikäraja
Vuosiohjelma, syksy 2018 Noin 11 kk Elokuu 2018 – Heinäkuu 2019 8 190 € Haku käynnissä 15 vuotta  – 18 vuotta 8 kk
Vuosiohjelma, syksy 2017 Noin 11 kk Elokuu 2017 – Heinäkuu 2018 Kysy AFS-toimistosta Täynnä 15 vuotta  – 18 vuotta 8 kk
Hae nyt!

Löydä oma ohjelmasi