AFS järjestää oppilasvaihtoja 15-18-vuotiaille opiskelijoille, joita koulutettu henkilökunta ja vapaaehtoiset auttavat ja opastavat.

 

Vuodesta 1947, AFS on opettanut nuorille käytännön taitoja, tietoja ja suurempaa todennäköisyyttä menestyä globaalissa maailmassa. Monet yliopistot ja työnantajat etsivät oppilaita ja nuoria aikuisia, joilla on maailmanlaajuista tietoisuutta ja jotka ovat mielellään vuorovaikutuksessa toisista maista kotoisin olevien ja erikulttuuristen ihmisten kanssa.

Minkälaisia ohjelmia AFS tarjoaa?

AFS tarjoaa laajan valikoiman erilaisia ohjelmia oppilaille. He pääsevät paikalliseen kouluun lukuvuodeksi, -kaudeksi tai voivat mennä kesällä lyhyemmäksikin aikaa kieli- ja kansainvälisyyskursseille. Kulttuuriin syventyminen, kielen opiskelu, vapaaehtoismahdollisuudet ja yksittäisiä kursseja (kuten tutkia ympäristökysymyksiä tai opiskella uutta teknologiaa) ovat lyhytaikaisia tilaisuuksia, jotka kestävät muutamista viikoista kolmeen kuukauteen.

Miksi lapseni lähtisi vaihtoon juuri AFS:n kautta?

Jo yli 70 vuotta, AFS:llä on ollut erityinen maine tuottaa laadukkaita kansainvälisiä ohjelmia, jotka kehittävät tärkeitä taitoja menestyäkseen nykypäivänä. Vaihtovuosi AFS:n kanssa:

  • Parantaa itsetuntoa, avartaa näkökulmia asioihin ja lisää kriittistä ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja.
  • Sisältää arvostettua kansainvälistä koulutusta ja kielen opiskelua, joita yliopistot ja työnantajat arvostavat.
  • Tarjoaa hauskoja seikkailuja, jotka tekevät nuorille oppimisesta helppoa ja mielekästä.
  • Tarjoaa elinikäisiä ystäviä, yhteyksiä ja vapaaehtoisuus mahdollisuuksia.

Hyvä valmistelu

AFS:lle on tärkeää nuori on valmistautut vaihtoon hyvin, ennenkuin ohjelma alkaa. Osallistumme osallistumismaksun valmisteluun ja ennen lähtöä on myös AFS-orientaatioleiri. Tulet saamaan luettavaksi myös hyödyllistä tietomateriaalia sekä postitse että nettisivuiltamme, jotka suosittelemme lukemaan huolellisesti. AFS auttaa myös viisumiprosessissa.

Seuranta ja tuki

Suomen AFS:llä on luotettavia työntekijöitä, jotka seuraavat lapsesi matkaa alusta alkaen, vaihtoon lähtiessä ja sieltä takaisin kotiin.

Käytettävissä 24/7

Jos kohtaat jotain, mikä ei voi odottaa seuraavaan arkipäivää, niin soita AFS:n omaan vartijapuhelimeen. Jokaisella AFS maalla on oma vartijapuhelin, jossa olemme käytettävissä ympäri vuorokauden.

Laaja valikoima vaihtoehtoja

AFS organisaatioita on 60 maassa, hajautettuina kaikille mantereille. AFS:llä voit lähteä lukuvuodeksi ulkomaille, syksyllä tai talvella. Lisäksi tarjoamme lyhyempiä kesäohjelmia vaihtoyliopistoissa, jotka painottuvat kieleen ja kulttuuriin.

Kokemus

AFS:llä on pisin kokemus vaihdosta sekä Suomessa että maailmalla. AFS alkoi järjestää vaihtoja lukiolaisille vuonna 1946  ja siitä lähtien yli 400 000 on osallistunut ohjelmiimme.